Τη στήριξή του στην κυβέρνηση εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και επεσήμανε πως είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το ακριβές είναι ότι υποστηρίζω όχι τώρα εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι πρέπει να επιτύχει και προς την κατεύθυνση αυτή πράγματι, όποιες δυνάμεις έχω τις προσφέρω για την επιτυχία της διακυβέρνησης του τόπου την οποία θεωρώ και προοδευτική. Και τούτο ανεξάρτητα από παραλείψεις από αποσπασματικές ή από ευκαιριακές ενέργειες. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως είχε πριν από δύο μήνες συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από δική του πρωτοβουλία. «Βεβαίως είχα κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες αναφορικά με ζητήματα της τρέχουσας όσο και σημαντικής πολιτικής ζωής του τόπου και πάντοτε σε σχέση με όσα προβάλλονται ως αναγκαία και κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο» επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το αν τελικά θα πει το «ναι» σε μια συνεργασία με την κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης απάντησε:

Κοιτάξτε ήδη αυτό που σας είπα αποτελεί μορφή στήριξης της κυβέρνησης και θέλω να αποφύγω τα περιττά λόγια. Εάν με ρωτήσετε για το ενδεχόμενο συμμετοχής μου σε κάποιο καινούργιο υπουργικό σχήμα θα σας πω ότι δεν μπορώ να μελλοντολογώ και δεν υπάρχει τίποτα, μα τίποτα, το συγκεκριμένο. Εκείνο το οποίο προτάσσω είναι το συλλογικό και το συλλογικό στην προκειμένη περίπτωση είναι να επιτύχει το κυβερνητικό έργο γιατί η όποια επιτυχία θα είναι επιτυχία για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα.