Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν θα βρει τους 200 ψήφους για να περάσει τον εκλογικό νόμο, εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως «συζητάμε, η Ν.Δ., πολύ περιορισμένα πράγματα, όπως είναι η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών».

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως η κυβέρνηση «δεν θα συγκεντρώσει 200 ψήφους η κυβέρνηση, δεν θα συγκεντρώσει τίποτε, διότι στο τέλος θα καταφέρει αυτό που ήδη σαν σπέρμα υπάρχει, να τους έχει προκαλέσει όλους και να τους έχει φέρει απέναντι».

Ανέφερε πως η ΝΔ θεωρεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτής της κουβέντας, προσχηματικό. Πετάμε την μπάλα μακριά για να μη συζητάμε τα οικονομικά.

Για την Συνταγματική Αναθεώρηση είπε πως «το κύριο πρόβλημά μας δεν είναι το Σύνταγμα. Πρέπει να το συζητήσουμε, αλλά σε ένα επίπεδο ευρύτερης συναίνεσης και με τολμηρές αλλαγές που θα κάνουν το Σύνταγμα ένα μικρό κείμενο, περιορισμένο κείμενο, διότι ήδη είναι ένα μεγάλο, κείμενο. Να έχει απλώς τις βασικές ρυθμίσεις και να αφήσει τον κοινό νομοθέτη να ρυθμίσει τα περαιτέρω. Εμείς προσπαθούμε να μετατρέψουμε το Σύνταγμα σε ρυθμιστή των πάντων, αλλά δεν είναι Σύνταγμα αυτό».

Συμπλήρωσε ότι «και πολύ φοβούμαι ότι το όλο κλίμα δεν είναι αυτό που θα επιτρέψει μια ειλικρινή συζήτηση για το Σύνταγμα και θα το μετατρέψει σε μια συζήτηση μικροπολιτικής και υπό την έννοια αυτή, αυτό που θα μπορούσε να προσφέρει μια τέτοια συζήτηση, στο τέλος δεν θα το προσφέρει».