Κατά της ανόθευτης απλής αναλογικής και υπέρ ενός μικρού μπόνους στο πρώτο κόμμα τάσσεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο  γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Εμείς λέμε ότι το κατώφλι του 3% για είσοδο στη Βουλή, πρέπει να υπάρχει και για εθνικούς λόγους - και αυτό καθιστά αυτόματα μη ανόθευτη την απλή αναλογική εκ των πραγμάτων… Λέμε ότι το μπόνους πρέπει να είναι μικρό, αλλά πρέπει να δίνεται για να σχηματίζεται κυβέρνηση» δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

Επίσης υπογράμμισε πως «είναι χρήσιμο όταν το πρώτο κόμμα συμπληρώσει ένα ποσοστό, και στις συζητήσεις είχαμε πει για 40%. Το μπόνους να είναι λιγότερο από 30 έδρες ... προς τις 20 έδρες».

Πρόσθεσε ακόμη, πως «και στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου και στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, η συζήτηση πρέπει να γίνεται στεγανοποιημένη από σκοπιμότητες. Εάν δεν γίνει αυτό, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα».

Όπως σχολίασε «αυτό αφορά κυρίως την κυβέρνηση, αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Εμείς, πολύ πριν πάρει την πρωτοβουλία η κυβέρνηση, έχουμε ήδη συζητήσει και το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης και το θέμα του εκλογικού νόμου. Κατ' αρχήν περιμένουμε να δούμε ποια είναι η θέση της κυβέρνησης».