Νέα πρόσωπα -εννέα συνολικά- συμμετέχουν πλέον στην κυβέρνηση μετά και τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Πιο συγκεκριμένα, νέες παρουσίες στο κυβερνητικό σχήμα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης (ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ), Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου( ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με παλαιότερες θητείες σε υπουργικές θέσεις), Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος( βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ), ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου(βουλευτής Α' Αθηνών) και οι υφυπουργοί Πάρης Κουκουλόπουλος(βουλευτής νομού Κοζάνης), Παντελής Τζωρτζάκης (εξωκοινοβουλευτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και ιδρυτής της εταιρείας Forthnet), Μάρκος Μπόλαρης(βουλευτής νομού Σερρών ενώ έχει διατελέσει υφυπουργός στο υπουργείο Οικονομίας μέ έδρα τη Θεσσαλονίκη, υποψηφίος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας) Γιάννης Δριβελέγκας (βουλευτής νομού Χαλκιδικής) και Κώστας Σπηλιόπουλος (βουλευτής νομού Αχαΐας).

Αξίζει να σημειωθεί πως επτά από τους εννέα δεν έχουν συμμετάσχει παλιότερα σε κυβερνητικό σχήμα ενώ επανέρχονται δύο πολιτικοί που μετείχαν και σε προηγούμενα σχήματα. Πρόκειται για τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και τον υφυπουργό Υγείας Μάρκο Μπόλαρη- ο πρώτος ύστερα από μακρά απουσία δέκα ετών και ο δεύτερος από το Σεπτέμβριο του 2010.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κουκουλόπουλος, ο κ. Οικονόμου και ο κ. Σπηλιόπουλος είναι ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν ασκήσει κατά καιρούς σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική. Ο τρίτος, μάλιστα, ήταν ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονταν την Πέμπτη  να είναι ένα βήμα πριν την παραίτηση.