«Είναι κορωνίδα της πολιτικής μας η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων», τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, και πρόσθεσε ότι «δίκαιη ανάπτυξη χωρίς ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και χωρίς εργασιακή ισορροπία δεν μπορεί να υπάρξει».

«Πρέπει να βάλουμε ξανά το νερό στο αυλάκι και να συζητήσουμε μαζί, κυβέρνηση και συνδικάτα, για την προστασία των εργασιακών σχέσεων. Όχι μόνο δεν πιέζουμε σε τίποτα τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, αλλά ίσα - ίσα θα βρουν ένα σύμμαχο για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων σε ένα καθεστώς ρύθμισης. Για εμάς είναι κορωνίδα της πολιτικής μας η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, για παράδειγμα. Δεν κάνουμε βήμα πίσω στις ομαδικές απολύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά,  μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Παράλληλα, ο κ. Νεφελούδης επισήμανε ότι «άλλες σκέψεις έχει το ΔΝΤ, άλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμείς έχουμε θέσει από την αρχή την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αντιμετώπιση της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων και την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με το "lockout", την ανταπεργία, που είναι ζητήματα που δεν περνούν στην Ελλάδα ».

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο είπε, πως «ο συνδικαλιστικός νόμος 1264 του 1982, προφανώς και θέλει επικαιροποιήσεις, αλλά αυτές δεν μπορούν να περιλάβουν περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, σε καμία περίπτωση. Είναι μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά» κατέληξε ο κ. Νεφελούδης.