Τη μπάλα στο γήπεδο των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα θα προσπαθήσει να κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρώντας παράλληλα να θέσει πρώτη στον πολιτικό διάλογο, την ατζέντα της ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί αύριο το απόγευμα να περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, όμως θα είναι προετοιμασμένος και αυτά που πρόκειται να πει στον πρωθυπουργό θα είναι συγκεκριμένα.

Η στάση της ΝΔ για τον εκλογικό νόμο είναι ήδη γνωστή και εντάσσεται στη γενικότερη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει σε συνομιλητές του, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει μέρος του επικοινωνιακού παιχνιδιού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ το ίδιο έτοιμοι είναι και οι στενοί συνεργάτες του και τα μέλη του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου για το follow up της συνάντησης.

Μάλιστα, κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος, χαρακτήριζε στο Newpost.gr, τουλάχιστον γελοία την χθεσινή προσπάθεια των κ. Τσίπρα και Καμμένου να πείσουν τους πολίτες ότι το σημαντικό είναι το bonus, το όριο του 3% και η ψήφος στα 17. «Τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία είναι αλλά και τα ξέρουμε όλοι, όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να σηκώσει καπνό με τον εκλογικό νόμο, ο οποίος συν τις άλλοις χρειάζεται και 200 βουλευτές για να ψηφιστεί», σημείωνε χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος.

Στη λεωφόρο Συγγρού, θεωρούν ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει το φθινόπωρο, όταν έρθουν προς συζήτηση τα δύσκολα εργασιακά ζητήματα και οι μειώσεις μισθών. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητά από τους πολίτες 32 δις ευρώ φόρους μέχρι τα τέλη του 2016 και αυτή τη στιγμή να τους λέει θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο», σημείωνε στο Newpost.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Συγγρού η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει για να κερδίσει πολιτικό χρόνο. «Δεν μπορεί να μην κατάλαβε ο κ. Τσίπρας, ότι ο κ. Γιουνκέρ του είπε χθες πρόσωπο με πρόσωπο πως το πρόγραμμα πρέπει να έχει ιδιοκτήτη και αυτός πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει. Όπως επίσης δεν μπορεί να μην κατάλαβαν την αναφορά για τους ανόητους που ήθελαν το Grexit σε ποιους απευθύνονταν», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να επιμείνει στη στρατηγική της αλήθειας που βασίζεται πάνω στο New Deal που προτείνει. Το έκανε και στη χθεσινή ομιλία του στον ΣΕΒ, όπου, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, με την τοποθέτηση έδειξε ότι μια συμφωνία χρειάζεται δυο μέρη για να επιτευχθεί, θα συνεχίσει να το κάνει και στις επαφές που θα έχει με την κοινωνία, με επόμενο σταθμό τη Σύρο αυτή την Παρασκευή.

Ενδεικτικό της χθεσινής του ομιλίας ήταν το γεγονός, πως ο ίδιος ανέπτυξε μια σειρά δεσμεύσεων που αναλαμβάνει ο ίδιος αλλά και τα στελέχη του κόμματός με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, αλλά και το τι περιμένει να πράξει με τη σειρά του και ο επιχειρηματικός κόσμος

Μάλιστα, αφού υπογράμμισε, πως πολλοί αντιμετωπίζουν τις επιχειρήσεις ως μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης, πράγμα που το χαρακτήρισε τελείως αναληθές καθώς, όπως είπε η ανάπτυξη θα έρθει από τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν, πρόσθεσε ότι η καχυποψία δεν είναι εντελώς αβάσιμη καθώς σε παλαιότερα χρόνια «σε ένα σφιχταγκαλιασμένο ταγκό πολιτικές δυνάμεις και κάποιοι επιχειρηματίες υπονόμευσαν την παραγωγική δύναμη της χώρας».