«Το ΔΝΤ θέλει αίμα το φθινόπωρο», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «εμείς αίμα στα εργασιακά δεν πρόκειται να δώσουμε».

Μιλώντας στον «Real Fm 97.8», ο υπουργός Εργασίας τόνισε:

Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε οποιαδήποτε παραχώρηση στο ΔΝΤ, αν αυτό συνεπάγεται υποχώρηση σε αυτές τις βασικές θεμελιακές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις να προστατέψουμε το εισόδημα των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί η κυβέρνηση θέλει «να είναι αντικείμενο της συλλογικής διαπραγμάτευσης» και πρόσθεσε ότι «η συνταγή του ΔΝΤ είναι η πλήρης φτωχοποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για το αν οι συνταξιούχοι θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ του Ιουνίου ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι «όσοι το έχουν πάρει, ενώ δεν το δικαιούνται θα πρέπει να το επιστρέψουν» και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί καμία κύρια σύνταξη.

Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «αν αποφασιστεί να έχει περισσότερες αρμοδιότητες από όσες έχει σήμερα, τότε θα πρέπει να εκλέγεται από το λαό και θα πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα ανάκλησης του».