current views are: 8

23 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση06:35

Θεοδωράκης: Παράλογο το μπόνους των 50 εδρών, σπάσιμο των περιφερειών και πλαφόν 3% (Βίντεο)

Για τις προτάσεις του Ποταμιού, που θα θέσει και κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αύριο, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Δημοσίευση 06:35’

Για τις προτάσεις του Ποταμιού, που θα θέσει και κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αύριο, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Για τις προτάσεις του Ποταμιού, που θα θέσει και κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αύριο, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε «παράλογο» το μπόνους των 50 εδρών, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στο παράδειγμα των εκλογών του 2012, που κόμμα με ποσοστό 20%, πήρε μεγάλο μπόνους εδρών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του 3% για είσοδο στη Βουλή και ζήτησε σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, ενώ και αιτιολογώντας σημείωσε ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κοντά στο λαό.

Σχετικά με το μπόνους, χαρακτήρισε τις 50 έδρες «παράλογο» μπόνους, όμως τάχθηκε υπέρ του αναλογικού μπόνους, δηλαδή, αν το πρώτο κόμμα ξεπεράσει το 40%, για κάθε 2% να παίρνει δύο έδρες και οι υπόλοιπες έδρες που περισσεύουν μοιράζονται στα υπόλοιπα κόμματα.  Επίσης ζήτησε, τη δυνατότητα ψήφου από τους Έλληνες του εξωτερικού.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι: 

«δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της», ενώ εξέφρασε την καχυποψία του για το χρόνο που επιλέχθηκε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, σημείωσε ωστόσο ότι, η παράταξή του θα προσέλθει στο διάλογο.

Σχετικά με τα ποσοστά του Ποταμιού στις δημοσκοπήσεις, είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι, οι περισσότεροι ερωτηθέντες κλείνουν το τηλέφωνο στις δημοσκοπήσεις, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το Ποτάμι δεν έχει τελειώσει από την ελληνική κοινωνία».


σχετικα αρθρα