Οι οκτώ ολόκληροι μήνες απουσίας από τη πολιτική ζωή και την συζήτηση της υπόθεσης του δημοσίου χρέους φαίνεται ότι ήταν μεγάλο βάρος, για να μπορέσει να το…αντέξει ο κοινοβουλευτισμός.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εν αναμονή της επόμενης, η επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, αποφάσισε να συστήσει μια νέα υποεπιτροπή που θα αφορά στις προσπάθειες ή καλύτερα στην ενημέρωση για την απομείωση του δημοσίου χρέους.

Η επιλογή αυτή ουσιαστικά δείχνει και την σταδιακή μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαγραφή του παράνομου χρέους επί Κωνσταντοπούλου, στην απομείωση μέσω των γνωστών και περίφημων τεχνικών του σταθερού επιτοκίου δανεισμού, της επέκτασης του χρόνου λήξης της αποπληρωμής των ομολόγων κτλ.

Στη νέα αυτή επιτροπή, σύμφωνα με τον κ. Μπαλαούρα που έχει πάρει πάνω το όλο εγχείρημα, θα συμμετέχουν βουλευτές οι οποίοι με τη σειρά τους θα συνεπικουρούνται από επιστημονικούς συνεργάτες. Στόχος πάντως δεν θα είναι η αποτύπωση της νομιμότητας ή μη των 320 σχεδόν δισ. ευρώ που χρωστά η χώρα, αλλά η αναζήτηση εκείνων των όρων που θα κάνουν αυτούς τους αριθμούς βιώσιμους.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως τελικά για τη Βουλή η υπόθεση του χρέους δεν έχει τελειώσει, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα κατά καιρούς.