«Τμηματικά, με δόσεις, εκλογικό νόμο εμείς δεν θα ψηφίσουμε» επεσήμανε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ξεκαθάρισε τις απόψεις του, δεν παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Θα έλεγα ότι η συζήτησή μας ήταν περισσότερο διερευνητική. Εμείς έχουμε παρουσιάσει τις προτάσεις μας και για τη συνταγματική αναθεώρηση και για τον εκλογικό νόμο. Η  συζήτηση για τα θέματα αυτά,  όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται ανοιχτά χαρτιά και ειλικρινείς προθέσεις. Έτσι λοιπόν, αν και όταν, η Κυβέρνηση παρουσιάσει δημόσια και επίσημα μια ολοκληρωμένη πρόταση, τότε θα τοποθετηθούμε» επεσήμανε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

Τμηματικά, με δόσεις, εκλογικό νόμο εμείς δεν θα ψηφίσουμε.  Σε κάθε περίπτωση, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγει η συζήτηση από τα καθημερινά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας, προβλήματα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα , ο οποίος τόνισε πως «δεν έχει καταλήξει η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και σε συγκεκριμένες θέσεις για όλα αυτά τα προβλήματα», πρόσθεσε ενώ εξήγησε ότι το ίδιο ισχύει και σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα συναντάται ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.