Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα, τόνιζαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο.

Όπως ανέφεραν από τη Συγγρού, ο κ. Μητσοτάκης «έχει θέσει από την πρώτη στιγμή της εκλογής του την πρόταση για νέο Σύνταγμα, που σηματοδοτεί μια νέα μεταπολίτευση για την Ελλάδα, μετά τα μνημόνια και την κρίση» και πρόσθεταν:

Η ΝΔ έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά για να αποφασίσει η επόμενη Βουλή τις αναγκαίες αλλαγές, η παρούσα βουλή πρέπει να καθορίσει συναινετικά με 180 ψήφους τα άρθρα προς αναθεώρηση.

Από τη Νέα Δημοκρατία έκαναν λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει και ν’ αλλάξει τον εκλογικό νόμο, γιατί συνειδητοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με απόσταση δεύτερο κόμμα και απομονωμένος από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. «Κινείται με ιδιοτελή τακτικισμό για ν’ αλλάξει τον εκλογικό νόμο που δύο φορές χρησιμοποίησε για να σχηματίσει κυβέρνηση. Αρκετά προβλήματα έχει η χώρα. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε και την ακυβερνησία, από έναν εκλογικό νόμο που δεν θα συμβάλει στο σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως τα δύο σημεία που συζητάει αλλαγές η αξιωματική αντιπολίτευση είναι:

  • Η ψήφος των ομογενών για την οποία η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει πλήρη πρόταση νόμου.
  • Η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.