Με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των επαφών του με τους αρχηγούς των κομμάτων για τη συνταγματική αναθεώρηση και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αναφέρθηκαν στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι εκείνο που χρειάζεται αυτήν την ώρα είναι αποφάσεις για μία καλύτερη Ευρώπη.

«Πιστεύω ότι δεν έπερεπε να γίνει αυτό το δημοψήφισμα», είπε από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι ο λαός απαντά για την ανεργία, για τους φόρους και τιμωρεί και τη χώρα του και την Ευρώπη.

«Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι πιο βαθύ», σχολίασε ο πρωθυπουργός. «Εγώ πιστεύω ότι εκείνο που χρειάζεται είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε την Ευρώπη μεγαλύτερη και σοβαρότερη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. «Και καλύτερη» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, «και όχι τάσεις δραπέτευσης και αποχώρησης», συνέχισε ο Λεβέντης.

«Είναι ένα σοκ αυτό για την Ευρώπη, ας ελπίσουμε ότι θα το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», απάντησε ο πρωθυπουργός.