current views are: 11

24 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση11:52

Οι προϋποθέσεις που βάζει ο Λεβέντης για να ψηφίσει τον εκλογικό νόμο (Βίντεο)

Αντίθετος στο ενδεχόμενο αύξησης των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Δημοσίευση 11:52’

Αντίθετος στο ενδεχόμενο αύξησης των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Αντίθετος στο ενδεχόμενο αύξησης των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, o οποίος έθεσε και ορισμένες προϋποθέσεις για να υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο.

Όπως επεσήμανε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το τωρινό σύστημα είναι ότι πρέπει «για να διοικεί τη ώρα ο πρωθυπουργός».

«Το bonus πρέπει να εξαλειφθεί», συνέχισε, γιατί όπως είπε, «τα bonus έφεραν την καταστροφή στο πολιτικό σύστημα, καθώς κάποιοι για να κρατηθούν στην εξουσία έκαναν ρουσφέτια».

Για τον εκλογικό νόμο τόνισε πως «δεν πλησιάζουμε γιατί διατηρώ τις απόψεις μου». 

«Εκεί που πιστεύω ότι καταλήξαμε είναι ότι πρέπει να καταργηθεί το bonus. Οι περιφέρειες δεν πρέπει να σπάσουν. Παρακάλεσα τον κ. Τσίπρα να μην επιμείνει το θέμα των περιφερειών. Παράλληλα θα πρέπει να διατηρηθεί το όριο του 3% λόγω των μειονοτικών κομμάτων στη Θράκη. (…) Ζήτησα κατάργηση του ψηφοδελτίου επικρατείας, και μείωση του αριθμού των βουλευτών», επεσήμανε. 

Συμφώνησε με το δικαίωμα ψήφου των ομογενών, ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί άμεσα.

Πάντως, εκτίμησε πως θα υπάρξει η συγκέντρωση των απαιτούμενων ψήφων προκειμένου να προχωρήσει η αλλαγή του νόμου. 

Νωρίτερα, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αναφέρθηκαν στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι εκείνο που χρειάζεται αυτήν την ώρα είναι αποφάσεις για μία καλύτερη Ευρώπη.

«Πιστεύω ότι δεν έπερεπε να γίνει αυτό το δημοψήφισμα», είπε από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι ο λαός απαντά για την ανεργία, για τους φόρους και τιμωρεί και τη χώρα του και την Ευρώπη.

«Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι πιο βαθύ», σχολίασε ο πρωθυπουργός. «Εγώ πιστεύω ότι εκείνο που χρειάζεται είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε την Ευρώπη μεγαλύτερη και σοβαρότερη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. «Και καλύτερη» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, «και όχι τάσεις δραπέτευσης και αποχώρησης», συνέχισε ο Λεβέντης.

«Είναι ένα σοκ αυτό για την Ευρώπη, ας ελπίσουμε ότι θα το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», απάντησε ο πρωθυπουργός.


σχετικα αρθρα