«Η Ευρώπη δεν γίνεται να ενωθεί με το ζόρι» επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία.

«Ο διάλογος και η δικαιοσύνη είναι εκείνα που μπορούν να κρατήσουν ενωμένη την Ευρώπη» εκτίμησε και τόνισε πως «αν θέλουμε μία ενωμένη Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι θα είμαστε ενωμένοι παντού».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ελπίδα, «το μήνυμα που έρχεται από την Αγγλία να είναι ένα μήνυμα που θα δείχνει, ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη, είναι να υπάρχει μία δίκαιη αντιμετώπιση απέναντι σε όλες τις χώρες, να γίνεται σεβαστή η απόφαση των λαών και να μην μετατρέπονται οι σύμμαχοι σε πιστωτές που εκβιάζουν».

Υπενθυμίζοντας ότι «η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, απέδειξε στην Ευρώπη ότι δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θέλουμε τη διάλυσή της, είμαστε εκείνοι που θέλουμε συνεργασία, αλλά θέλουμε μία δίκαιη αντιμετώπιση» κάλεσε τους πιστωτές της Ελλάδας, «να αντιληφθούν ότι κατ' αρχήν είναι σύμμαχοί μας και ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στη ρύθμιση του χρέους για να μπορέσει να ανασάνει ο ελληνικός λαός, να επανέλθει η κανονικότητα και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του λαού για τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας».