«Για πρώτη φορά θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 για αποχώρηση μιας χώρας από την ΕΕ, δημιουργώντας μια ανεξέλεγκτη κατάσταση», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξηγεί ότι ανοίγουν θέματα για την Ελλάδα όπως ο τουρισμός και οι εξαγωγές προς τη Βρετανία, ενώ για την Ευρώπη, είναι ανοιχτά επικίνδυνα σενάρια όπως η διάλυση, ή η δημιουργία μιας ΕΕ ομόκεντρων κύκλων, αλλά και το ευκτέο ενδεχόμενο ενεργοποίησης των δυνάμεων της ευρωπαϊκής ενδυνάμωσης και αλληλεγγύης, με το οποίο πρέπει να συνταχθούμε.

«Δυστυχώς ένας λαός παραπλανήθηκε και εκεί έχει μεγάλη ευθύνη και ο ίδιος ο κ. Κάμερον», υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης, «γιατί όλα τα χρόνια χτυπούσε την Ευρώπη κι όταν ήρθε η ώρα να πάρει θέση υπέρ της Ευρώπης, το κοινό που διαπαιδαγωγούσε δεν έκανε τη στροφή που έκανε ο ίδιος. Τα λέω αυτά για να παραδειγματιστούμε κι εμείς», προσθέτει.

Αναφερόμενος στην άποψη που υποστηρίζει «να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ για να μην έχουμε μνημόνια και χρέη», απαντά ότι «το μνημόνιο της δραχμής θα είναι πολύ χειρότερο από το μνημόνιο του ευρώ και τα χρέη μας θα πολλαπλασιαστούν με την υποτίμηση της δραχμής». 

Καταλήγοντας, επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτική ηγεσία: «Αν ένας άρρωστος χρειάζεται μια δύσκολη θεραπεία και κάποιος του λέει θα σου δώσω ένα μαντζούνι και θα γίνεις καλά, είναι πιθανό ο ασθενής να επιλέξει το μαντζούνι, όμως την ευθύνη, εκτός από τον ασθενή πρέπει να την αναλάβει κι αυτός που το υπέδειξε. Αυτοί οι δημαγωγοί και λαϊκιστές έκαναν έναν λαό να πιστέψει ότι διαλύοντας την Ευρώπη λύνονται τα προβλήματα».