ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Επιτυχία της σοσιαλδημοκρατίας το αποτέλεσμα στην Ισπανία

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2016, 10:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2016, 10:52
Γεννηματά: Επιτυχία της σοσιαλδημοκρατίας το αποτέλεσμα στην Ισπανία
Facebook Twitter Whatsapp

Τα συγχαρητήριά της στον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος στην Ισπανία για την επίδοσή του στις εκλογές της Κυριακής εξέφρασε με δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα συγχαρητήριά της στον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος στην Ισπανία για την επίδοσή του στις εκλογές της Κυριακής εξέφρασε με δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά τονίζοντας ότι «επιβεβαιώνει την κυριαρχία του αδερφού σοσιαλιστικού κόμματος PSOE υπό την ηγεσία του Pedro Sanchez στον χώρο της αριστεράς».

Παράλληλα εκφράζει την ελπίδα της «οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να καταφέρουν να συνεννοηθούν αυτή τη φορά ώστε η Ισπανία να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο και την αβεβαιότητα που βλάπτει τόσο την ίδια όσο και την Ευρώπη σε αυτή την κρίσιμη, ιστορική καμπή».

Η δήλωση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ως εξής:

Το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών στην Ισπανία επιβεβαιώνει την κυριαρχία του αδερφού σοσιαλιστικού κόμματος PSOE υπό την ηγεσία του Pedro Sanchez στον χώρο της αριστεράς και διαψεύδει τις δημοσκοπήσεις που  προέβλεπαν την υποχώρησή του στην τρίτη θέση. Στην πραγματικότητα το PSOE ενισχύεται σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, γεγονός που αποτελεί σπουδαία επιτυχία της σοσιαλδημοκρατίας υπό τις δύσκολες πολιτικές συνθήκες στη χώρα.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγχαίρει τον Pedro Sanchez και το PSOE για την δύσκολη μάχη που έδωσε ενάντια στην σκληρή νεοφιλελεύθερη δεξιά της ύφεσης και της φτωχοποίησης και τη λαϊκιστική ακροαριστερά της μεγάλης αυταπάτης και των ψευδαισθήσεων.

Ευχόμαστε, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να καταφέρουν να συνεννοηθούν αυτή τη φορά ώστε η Ισπανία να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο και την αβεβαιότητα που βλάπτει τόσο την ίδια όσο και την Ευρώπη σε αυτή την κρίσιμη, ιστορική καμπή.