Την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ για απλή αναλογική επανέλαβε στο ραδιοφωνικό ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΙ με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ο πρόεδρος της Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τη φέρνει τώρα, κινούμενος στη βάση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο:

Δεν μπορούμε να αγνοούμε την θέληση του κόσμου για συνεργασίες. Χρειάζεται σύστημα που να προωθεί τις συνεργασίες. Πάγια θέση μου η απλη αναλογική. 

Όπως τόνισε: ''Πλέον είμαστε στη στιγμή που πρέπει να καλλιεργηθεί το σύστημα απλής αναλογικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν θα πρέπει να λέει άλλα χθες άλλα σήμερα. Δεν το έφερνε και μόλις βλέπει ότι είναι δεύτερος το φέρνει. Κινείται στη βάση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων''. 

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από την συνεργασία Τσίπρα - Καμμένου και υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένα εκλογικό σύστημα που δεν θα έχει στρεβλώσεις, καθώς δεν παίρνει κανένας πια 40% και 45% . 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο:

Αυτά τα 40 χρόνια έχει παραχθεί πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση. Λογικές του ΣΥΡΙΖΑ είναι να λέει άλλα σήμερα και άλλα αύριο.
Οσον αφορά την ευθύνη για όλο αυτό την έχει αυτός που κυβερνά αλλά και η αντιπολίτευση. Οι θέσεις μου είναι ότι πρέπει να προχωράμε με συννενόηση και θεωρώ ότι το σύστημα που την αντιπροσωπεύει καλύτερα είναι η απλή αναλογική.  Εχουμε ζητήσει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.