Μία συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέρεται να έλαβε χώρα κατά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Στρασβούργο και το Συμβούλιο της Ευρώπης. 

Το Newpost σας ενημέρωσε εγκαίρως (δια του Κομισάριου) για το εναέριο οτοστοπ των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας από τον Πρωθυπουργό, ενώ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να σπάσει τον... πάγο της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μαξίμου, αναφέροντας ότι ταξίδεψε με την αδελφή του. 

Προφανώς και ο Πρωθυπουργός δεν θα έλεγε το πιο ενδιαφέρον μέρος εκείνου του ταξιδιού μπροστά στις κάμερες αλλά είναι βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πληροφορήθηκε αρμοδίως. 

Και ποιό ήταν αυτό; 

Μα η μακρά συζήτηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τους δύο πρώην Προέδρους της πτήσης: τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη της Ν.Δ. και τον Ευάγγελο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση ξεκίνησε μεταξύ Τσίπρα και Μεϊμαράκη και σε αυτή προστέθηκε, μετά από λίγη ώρα, και ο Βενιζέλος. Εκτός του στενού κύκλου έμειναν τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής (Μπακογιάννη, Τζαβάρας κλπ) που, όμως, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρωθυπουργό πριν την ομιλία του στο Στρασβούργο. 

Στην κλειστή συζήτηση των τριών, ωστόσο, συζητήθηκαν αρκετά, παρά το γεγονός ότι τα στόματα παραμένουν κλειστά. Τόσο για το διεθνές πεδίο (αν και δεν ήταν τότε γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία) όσο και για τις εγχώριες εξελίξεις, καθώς ο Αλ. Τσίπρας έχει δρομολογήσει την ατζέντα του για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο.