current views are: 7

27 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση12:19

Θεοδωράκης: Δεν θα συνυπογράψουμε το σύμφωνο ακυβερνησίας που προτείνει ο Τσίπρας (Βίντεο)

Τις προτάσεις του για την δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου με αρχηγό εκλεγμένο από την βάση έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σήμερα μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού για τον εκλογικό νόμο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα συνυπογράψει το σύμφωνο ακυβερνησίας του Αλέξη Τσίπρα. 

Δημοσίευση 12:19’

Τις προτάσεις του για την δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου με αρχηγό εκλεγμένο από την βάση έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σήμερα μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού για τον εκλογικό νόμο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα συνυπογράψει το σύμφωνο ακυβερνησίας του Αλέξη Τσίπρα. 

Τις προτάσεις του για την δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου με αρχηγό εκλεγμένο από την βάση έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σήμερα μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού,  για τον εκλογικό νόμο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα συνυπογράψει το ”σύμφωνο ακυβερνησίας”, όπως χαρακτήρισε την πρόταση για τον εκλογικό νόμο του Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη:

Το Ποτάμι δεν θα συνυπογράψει το συμφωνο ακυβερνησίας που προτείνει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή των ελλήνων.

Και τα άλλα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ να μην στηρίξουν την πρόταση Τσίπρα.

Θα γεμίσει η Βουλή με δημαγωγούς μιας χρήσης. Να δώσουμε ψήφο στους ομογενείς, ψήφο στους 17άρηδες και σπάσιμο μεγάλων περιφερειών.

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για ένα κοινωνικό συμβόλαιο που στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα” συμβόλαιο δίκαιο, διαταξιακό, ένα new deal έτσι ώστε να στηρίξει την κοινωνία στις μεγάλες αλλαγές.Ο μόνος δρόμος είναι αυτός. Αλλά θέλει τολμηρούς πολιτικούς και όχι υπηρέτες συντεχνιών. Εχουμε καταντήσει περίγελος του κόσμου. Εκλογές – μνημόνια, εκλογές – μνημόνια”.

Πρότεινε, δε, σε σχέση με τον εκλογικό νόμο τη διατήρηση του πλαφόν του 3% και να δοθεί ψήφος στους 17άρηδες και τους ομογενείς. Πρόσθεσε δε, ότι σε λίγα χρόνια η απλή αναλογική θα γίνει σούπερ αν γίνει όπως το σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε για μια νέα συμφωνία με τις κομματικές δυνάμεις του τόπου, με ανοιχτή εκλογή αρχηγού με κάλπες σε όλη την Ελλάδα.

‘Οπως δήλωσε: 

Αν δεν υπάρχουν τομές, η φυσιολογική εξέλιξη είναι η παρακμή. Η πρόοδος έρχεται με ένα δυνατό κύμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε το δικό μας κύμα. Πρέπει να τολμήσουμε να πούμε όλη την αλήθεια. Αυτό θα το πετύχουμε μόνο αν γίνουμε τολμηροί. Μόνο αν συναντήσουμε αυτούς που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Να διοργανωθούν ανοιχτές συζητήσεις. Να γίνει ανοιχτή εκλογή από τη βάση.  

Την ίδια στιγμή, επισήμανε σε σχέση με τον νέο προοδευτικό πόλο ότι ”θα πρέπει να αναμετρηθούν όλες οι απόψεις και ότι ο νέος αρχηγός θα μας οδηγήσει στο συνέδριο. Χρειαζόμαστε μια δυναμική ηγεσία, μόνο έτσι δεν θα καταντήσουμε μια έρημη χώρα. Πρέπει να δείξουμε ότι η πολιτική μας είναι μια πράξη”. 

Υπογράμμισε, δε, ότι δεν μιλά για συνένωση με το ΠΑΣΟΚ, ούτε για την ένταξη του κινήματος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλές διαφορές. 

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ” ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, ο ΣΥΡΙΖΑ σκότωσε την ελπίδα. Ο πενταετής πρωτοσέλιδος λαϊκισμός του τώρα δυστυχώς βγάζει νέους καρπούς, από αυτός ξεπηδούν ξεκασμένες ερμηνείες”.

Δείτε το βίντεο:

 

 


σχετικα αρθρα