Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του ΚΚΕ με αφορμή τα όσα επεσήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο γγ της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σχετικά με τη στιχομυθία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα για τον εκλογικό νόμο.

Κατά τη συνέντευξή του, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός του είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί να κάνει αυτά που υποσχέθηκε ως Αριστερά, γι' αυτό όσο μπορεί θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα, για να αφήσει κάτι ως αριστερή διακυβέρνηση, καθώς στα άλλα μέτωπα δεν θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα».

Το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω διαρροής προχώρησε σε άμεση διάψευση των λεγομένων του κ. Κουτσούμπα, σημειώνοντας πως αυτά που ισχυρίστηκε «, ότι ελέχθησαν από τον πρωθυπουργό στην μεταξύ τους συζήτηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και συνέχισε:

Η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι γνωστή και σεβαστή.  Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του.

Το ΚΚΕ ανταπάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζοντας πως το κόμμα έχει «πάγιες θέσεις για τον εκλογικό νόμο τις οποίες υπερασπίζεται με συνέπεια. Κι αυτές αποτυπώνονται στην πρόταση για απλή αναλογική, ανόθευτη, χωρίς μπόνους και χωρίς πλαφόν».

«Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάγιες θέσεις. Γιατί, ενώ, τον Μάρτη του 2012 κατέθετε πρόταση νόμου με αυτό το περιεχόμενο, σήμερα το αλλοιώνει στο πλαίσιο των παζαριών του με τα άλλα κόμματα. Όσο για το περιεχόμενο της συνομιλίας, όσα είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ισχύουν απόλυτα», τόνιζαν από τον Περισσό.