current views are: 8

27 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση14:03

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Θεοδωράκη: Το «νέο», που επικαλείται δεν έρχεται με τον λαϊκισμό

Επίθεση κατά του Σταύρου Θεοδωράκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα είπε στην ομιλία του στην ΚΟ του Ποταμιού.

Δημοσίευση 14:03’

Επίθεση κατά του Σταύρου Θεοδωράκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα είπε στην ομιλία του στην ΚΟ του Ποταμιού.

Ξαφνική κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στην ΚΟ του κόμματος και συγκεκριμένα για τα όσα είπε για την κεντροαριστερά. Η Χαριλάου Τρικούπη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Θεοδωράκη τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα πως «το νέο που επικαλείται δεν έρχεται με λαϊκισμό» και απαντώντας σε μία σειρά από αιχμές του προέδρου του Ποταμιού, όπως το θέμα του εκλογικού νόμου, την ηγεσία της κεντροαριστεράς αλλά και τις αστικές συγκοινωνίες.

«Τις υποδείξεις σχετικά με τον εκλογικό νόμο, να τις κρατήσει ο κ. Θεοδωράκης για το κόμμα του και τους βουλευτές του» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

Όσον αφορά τα όσα είπε για την κεντροαριστερά, κρατάμε για σήμερα ότι αποδέχεται την πρότασή μας για εκλογή του επικεφαλής της νέας Παράταξης από τον λαό.

«Ο ενιαίος φορέας είναι ο τελικός στόχος όλων μας. Τα μεταβατικά βήματα –όπως από την αρχή της πρωτοβουλίας μας έχουμε προσδιορίσει – δεν πρέπει να είναι μετέωρα, απαιτούν συνεννόηση, καθαρές και όχι θολές απόψεις, και θα συζητηθούν και συνδιαμορφωθούν μεταξύ όλων των συμμετεχόντων» συνεχίζει η Χαριλάου Τρικούπη και στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου του Ποταμιού, σχετικά με τις αναφορές του κατά την ομιλία του για τις αστικές συγκοινωνίες:

Του συνιστούμε πριν γίνει συνήγορος θέσεων της δεξιάς, να διαβάσει τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εκτός εάν θέλει να μας πει ότι οι αστικές συγκοινωνίες που σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι δημόσιες ή δημοτικές, στην Αθήνα πρέπει να δοθούν σε κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Αλλιώς ας αφήσει τις διαστρεβλώσεις για τα παπαγαλάκια της ΝΔ. Το «νέο», που επικαλείται δεν έρχεται με τον λαϊκισμό.

Τι υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του 

Νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος, επεσήμανε πως «δεν μιλά για συνένωση με το ΠΑΣΟΚ, ούτε για την ένταξη του κόμματος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλές διαφορές». 

Σχετικά με την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, υπογράμμισε ότι «δεν θα αφήσουμε τους μηχανισμούς να επιβάλουν τους κανόνες τους. Ο λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίσει. Ο κάθε υποψήφιος να παρουσιάσει στους πολίτες τις θέσεις του για τις μεγάλες αλλαγές».

Αναλύοντας το σχέδιο του διατύπωσε εξήγησε ότι ο αρχηγός που θα εκλεγεί από τη βάση θα οδηγήσει άμεσα την προοδευτική παράταξη σε συνέδριο, ενώ «τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία θα συνεχίσουν να υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της παρούσας Βουλής καθώς αυτά ψήφισε ο κόσμος και αυτά θα τον εκπροσωπούν».

«Και καθώς η νέα παράταξη αποκτά σάρκα και οστά οι κινήσεις, τα κόμματα, οι συλλογικότητες θα αποφασίσουν αν θα διαλυθούν ή αν διατηρήσουν τις ξεχωριστές τους δομές. Όμως το καινούργιο θα είναι καινούργιο. Δεν θα είναι συνασπισμός κομμάτων. Δεν θα είναι ομοσπονδία», συνέχισε.

Ακόμη ο κ. Θεοδωράκης, άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι το Ποτάμι έχει διαφορετική άποψη για τον ρόλο του κράτους, επικαλούμενος τη δήλωση της κ. Γεννηματά για το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών:

Με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουμε πολλές διαφορές. Δεν θα πω πολλά, είπε, όμως, πρόσφατα η κυρία Γεννηματά: “Όπως το 1990 επί Μητσοτάκη, έτσι και σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες κερδοσκόπους”. Οι προοδευτικοί του σήμερα, φίλες και φίλοι, ντρέπονται και δεν υπερηφανεύονται για τα όσα έκαναν οι Κολλάδες το 1990. Έλεος! Βλέπουμε διαφορετικά, λοιπόν, τον ρόλο των συνδικαλιστών. Βλέπουμε διαφορετικά τον ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και βλέπουμε διαφορετικά τον ρόλο του κράτους.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο διαμήνυσε πως δεν θα ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης. «”Πρώτη φορά αριστερά-πρώτη φορά απλή αναλογική” είναι το σύνθημά τους. Κάποιος πρέπει να τους πληροφορήσει ότι τα ίδια έκανε και ο Τσοχατζόπουλος το 1989. Θα σας κάνω μία πρόβλεψη. Αν πάμε σε απλή αναλογική, όπως πήγαμε με τον νόμο Τσοχατζόπουλου το 1989, ύστερα από λίγο θα πάμε σε σούπερ ενισχυμένη, λόγω της πολιτικής αστάθειας που θα έχει μεσολαβήσει». Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε έκκληση στα άλλα κόμματα να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και ταυτόχρονα κάλεσε τη ΝΔ να αποδεχθεί την πρόταση του κινήματος για αναλογικό μπόνους, αλλά και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μη στηρίξει την πρόταση του κ. Τσίπρα.


σχετικα αρθρα