Αρχίζουν οι διαδικασίες επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, και στόχος είναι το άνοιγμα στη νέα γενιά, με το συνέδριο να διεξάγεται από τις 14 έως και τις 16 Οκτωβρίου. Σήμερα ορίστηκε η νέα επταμελής Διοικούσα Επιτροπή που θα έχει υπό την εποπτεία της τη διοργάνωση του συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, στόχος είναι η «δημιουργία μίας νεολαίας που θα εκπροσωπεί τον μέσο νέο της χώρας με ικανά στελέχη από την κοινωνία και όχι δημιουργήματα του κομματικού σωλήνα».

Μετά τη συνάντησή του με τη νέα διοικούσα επιτροπή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «στόχος μας είναι να φτιάξουμε από την αρχή μια σύγχρονη, ανοιχτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή πολιτική Νεολαία» και συνέχισε:

Απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις νέες και όλους τους νέους της Ελλάδας, είτε ζουν εδώ είτε στο εξωτερικό, να έρθουν μαζί μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα, να κάνουμε μαζί πράξη το άνοιγμα στη νέα γενιά. Οι νέοι που βλέπουν άλλους να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς, που νιώθουν ότι η Ελλάδα δεν αξιοποιεί το ταλέντο τους και δεν επενδύει στο μέλλον τους, οι νέοι που θέλουν να αλλάξουν την πολιτική, πρέπει τώρα να βγουν μπροστά.

«Τώρα είναι η στιγμή για κάθε νέο που εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, που πιστεύει στην αξία της Δημοκρατίας, να αποδείξει ότι η νέα γενιά δεν είναι απαθής, αλλά σηκώνεται από τον καναπέ και μπαίνει στην πολιτική για να αλλάξει πράγματα» είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης. 

Στις 14 – 16 Οκτωβρίου το συνέδριο επανίδρυσης

Αποκορύφωμα της διαδικασίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι το συνέδριο επανίδρυσης που θα διεξαχθεί στις 14 – 16 Οκτωβρίου, ώστε στις «17 Οκτωβρίου, 42 χρόνια μετά την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ, θα έχει γίνει αυτή η νέα αρχή».

Προηγήθηκε στις 23 Μαΐου το ανοιχτό κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλους τους νέους και τις νέες της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, ορίστηκε η  7μελής Διοικούσα Επιτροπή, τα μέλη της οποίας δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν την Προεδρία της ΟΝΝΕΔ και θα αναλάβουν την αρμοδιότητα οργάνωσης του Συνεδρίου Επανίδρυσης της Οργάνωσης

Πρόκειται για τους: 

 • Νίκο Σωτηρόπουλο (Συντονιστής)
 • Κατερίνα Οικονόμου
 • Γιάννη Δελακουρίδη
 • Βασίλη Τσιατσιάμη
 • Πάρι Σκιαδόπουλο
 • Άκη Θεοχάρη
 • Δήμητρα Λυγούρα

Πώς θα επιλεγούν οι σύνεδροι

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύνεδρος καλείται όποιος νέος (18-32) Έλληνας/Ελληνίδα πολίτης συγκεντρώσει 30 μοναδικές υπογραφές από́ άλλους νέους (18-32). 

Υποψήφιος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από́ το αν ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ ή όχι. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των Συνέδρων.

Υπογράφοντες και υποψήφιοι σύνεδροι γίνονται αυτομάτως μέλη της ΟΝΝΕΔ δηλώνοντας ότι συμφωνούν με τις αρχές και αξίες της ΝΔ.

Τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ το νέο σύστημα εκλογής θα είναι:

 • Δίκαιο για όλους. Επιτρέπει στους σημερινούς ΟΝΝΕΔίτες να εκφράσουν τη μαζικότητά τους ενώ είναι απόλυτα προσβάσιμο για οποιονδήποτε νέο αποφασίσει να ανταποκριθεί για πρώτη φορά στο κάλεσμα για επανίδρυση.
 • Απλό και κατανοητό. Έτσι θα προσελκύσουμε πιο αποτελεσματικά κόσμο που δεν ανήκε ποτέ στην ΟΝΝΕΔ.
 • Λύνει δομικά προβλήματα. Δεν χρειάζεται να μπούμε καθόλου στην διαδικασία των ex officio και τον ποσοστόσεων για ΔΑΠ, ΜΑΚΙ, ΤΕΙ, ΝΟΔΕ που σε κάθε περίπτωση θα δημιουργούσαν γκρίνιες.
 • Δίνει κίνητρο για να γραφτούν μέλη.