Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουν τα στελέχη της Συγγρού στον Αλέξη Τσίπρα, παρά το «πολιτισμένο» κλίμα που υπήρξε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στο τετ α τετ που είχαν όταν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι κατά το δείπνο που έγινε προς τιμήν του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο μουσείο της Ακρόπολης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως σημείωνε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, είναι πεπεισμένος ότι ο κ. Τσίπρας με όλες τις τελευταίες κινήσεις του που κλιμακώθηκαν με την πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, θέλει να πλήξει τη ΝΔ που εμφανίζεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις και να δημιουργήσει προβλήματα με στόχο την επόμενη μέρα και την επόμενη κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, στη Συγγρού βλέπουν μόνο μια επίφαση συναίνεσης από την πλευρά του Μαξίμου καθώς θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη αποφασίσει να προσπαθήσει να προχωρήσει την απλή αναλογική. Η ίδια άποψη, υπάρχει και για τη συνταγματική αναθεώρηση, με τον κ. Μητσοτάκη να αιφνιδιάζει τον κ. Τσίπρα, με την πρότασή του να συμφωνήσει αυτή η Βουλή για τα υπό αναθεώρηση άρθρα με 180 ψήφους και η επόμενη να τα προχωρήσει.

Αν και ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, παρουσίασε και συγκεκριμένα άρθρα, στη Συγγρού θεωρούν ότι ούτε και στο ζήτημα αυτό θα υπάρξει συναίνεση από την πλευρά του Μαξίμου. Μάλιστα πιστεύουν στη ΝΔ, ότι στις 24 Ιουλίου, ημέρα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας δεν θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά θα περιοριστεί σε ευχολόγια για το Σύνταγμα.

Στο επόμενο κρίσιμο διάστημα πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να επικεντρώσει τη στρατηγική της ΝΔ στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. «Ο Τσίπρας μπορεί να στέλνει τη μπάλα στην εξέδρα, με τους εκλογικούς νόμους και τα μικροκομματικά τερτίπια του, εμείς όμως θέλουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες και στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά», σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του.

Ενδεικτικό αυτής της απόφασης, είναι το γεγονός, πως χθες, Κυριακή, ενώ σε όλες τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης μονοπωλούσε την πολιτική επικαιρότητα η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η Συγγρού επέλεξε να βγάλει μέσω του Γραφείου Τύπου της, μία και μόνο ανακοίνωση που αφορούσε την ασφάλεια των πολιτών με αφορμή τις επιθέσεις των αναρχικών σε τρόλεϋ, λεωφορεία και σε σημεία στο κέντρο της Αθήνας, που έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό.

Με βάση τη στρατηγική αυτή, ο κ. Μητσοτάκης, επιστρέφοντας την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες, θα πυκνώσει, παρά το θέρος, τις επισκέψεις του εντός και εκτός Αθήνας, αναδεικνύοντας κάθε φορά θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη, όπως η Υγεία, η Παιδεία κλπ. Παράλληλα θα συνεχίσει και τις εμφανίσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου να επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό τις προτάσεις της ΝΔ, με την επόμενη συνέντευξή του, να έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο STAR και στην εκπομπή Ενικός.