ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ENYΠΕΚΚ: Οι Ισπανοί προτίμησαν την... light μνημονιακή εκδοχή του Ραχόι

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2016, 10:15 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2016, 13:30
ENYΠΕΚΚ: Οι Ισπανοί προτίμησαν την... light μνημονιακή εκδοχή του Ραχόι
Facebook Twitter Whatsapp

Σχόλιο για το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών κάνει η ΕΝΥΠΕΚΚ, τονίζοντας ότι οι πολίτες στην χώρα προτίμησαν την... light μνημονιακή εκδοχή του Ραχόι και η συμμαχία των Podemos έχασε σημαντικό ποσοστό αντί να επωφεληθεί του Brexit. 

Σχόλιο για το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών κάνει η ΕΝΥΠΕΚΚ, η Ένωση για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, τονίζοντας ότι οι πολίτες στην χώρα προτίμησαν την... light μνημονιακή εκδοχή του Ραχόι και η συμμαχία των Podemos έχασε σημαντικό ποσοστό αντί να επωφεληθεί του Brexit. 

Συγκεκριμένα στο σχόλιο αναφέρεται ότι:

Οι ισπανικές εκλογές αποτελούν ένα χρήσιμο δίδαγμα για το τι επιφυλάσσουν οι πολίτες στις εναλλακτικές λύσεις αν αυτές δεν προτείνονται με ένα συνεκτικό, αρθρωμένο και ιεραρχημένο πρόγραμμα κοινωνικο-οικονομικών αλλαγών και αν το πολιτικό υποκείμενο που τις ευαγγελίζεται δεν είναι αξιόπιστο ως προς τις σχέσεις και συμμαχίες του σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να μπορέσει να τις επιβάλλει ή έστω να υλοποιήσει μερικές βασικές από αυτές.

Έτσι η συμμαχία UNIDOS PODEMOS έχασε μεγάλο μέρος των προοδευτικών πολιτών αντί να επωφεληθεί του μείζονος αναστοχασμού και των κεντρόφυγων τάσεων που προξένησε η ετυμηγορία των Βρετανών πολιτών. Οι Ισπανοί άκουσαν προεκλογικώς τον Ιγγλέσιας να διακηρύσσει ότι η Ελλάδα έχει γίνει προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Τεχνοδομής και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι μπορούσε… Έτσι διαπίστωσαν ότι και οι προγραμματικές θέσεις των PODEMOS θα έχουν την ίδια τύχη με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η σύγκριση είναι καταιγιστική και οι διαπιστώσεις προφανείς!

Οι Ισπανοί προτίμησαν τη …light μνημονιακή εκδοχή που υλοποιεί πρωτίστως ο Ραχόι και το κόμμα του και δευτερευόντως οι σοσιαλιστές. Η ελπίδα ότι ο Ευρωπαϊκός Νότος θα κάνει μιαν ισχυρή συμμαχία ανατροπής των Μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ναυάγησε προτού συγκροτηθεί γιατί το παράδειγμα της Ελλάδας είναι προς αποφυγήν.

Ας ελπίσουμε ότι οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλέσει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, θα δώσει την ευκαιρία για τη συγκρότηση νέων επαρκών, υποκειμενικά και προγραμματικά, εναλλακτικών πολιτικών σχηματισμών.