Την παραδοχή ότι φταίει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάνε καλά διατύπωσε στο ραδιοφωνικό ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του κινήματος Κώστας Χρυσόγονος, τονίζοντας ότι θα πρέπει τα κόμματα να μάθουν να φτιάχνουν κυβερνήσεις συνεργασίας. 

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο:

Σε μεγάλο βαθμό φταίγαμε που η Ελλάδα δεν πήγε καλά. Ευθύνη έχουμε όλοι και η μεγαλύτερες ευθύνες βαραίνουν αυτούς που είχαν την εξουσία μέχρι το 14-15, ο δικομματισμός. Το ζήτημα δεν είναι η λήψη μέτρων, αλλά το ό,τι η χώρα έχασε το παραγωγικό της μοντέλο. 
Λειτουργούσε ως μια χώρα που στηριζόνταν στο φθηνό μεροκάματο, όμως τώρα δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε αυτό. Προφανώς όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης, αλλά είναι μεγαλύτερο αυτών που ασκήσαμε εξουσία.
Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, όπως είπε ο Πάγκαλος, άλλοι τρώγαν με κουτάλες, άλλοι τρώνε με οδοντογλυφίδες. 

Σε σχέση με το Brexit, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι ''προκαλεί αναστάτωση στις παγκόσμιες αγορές και εμποδίζει την διάθεση επενδυτών σε ομόλογα, χώρες και επιχειρήσεις υψηλού ρίσκου και αυτό είναι δεν είναι καλό για την Ελλάδα γιατί είναι χώρα υψηλού ρίσκου''. 

Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τον εκλογικό νόμο, υπογραμμίζοντας ότι οι ''οι ελληνικές συλλογικότητες έχουν προβλημα να συνεργαστούν και είναι ανάγκη να συνεργαζόμαστε και να τηρούμε κανόνες. Τα κόμματα πρέπει να μάθουν να μειώσουν τις φραστικές οξύτητες και πρέπει να μάθουν να φτιάχνουν κυβερνήσεις συνεργασίας''. 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι σε σχέση με την απλή αναλογική, το 3% είναι πολύ καλή ασφαλιστική δικλείδα.

Όπως τόνισε:

Το αν θα υπάρχει bonus, τελικά τα μικρότερα κόμματα θα το αποφασίσουν. Το ζήτημα είναι αν τα μικρότερα κόμματα θέλουν να συμμετάσχουν σε κυβερνήσεις. Για να αλλάξουμε τα πράγματα στην χώρα πρέπει να τα κάνουμε όλοι μαζί.