Ως ''τακτικιστικούς ελιγμούς'' Τσίπρα χαρακτήρισε την πρόταση για εκλογικό νόμο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου στο ραδιοφωνικό ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή τονίζοντας ότι ''βλέπει'' συνασπισμό κομμάτων στις επόμενες εκλογές. 

Σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου:

H εικόνα που δίνει είναι ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού, να αλλάξει η ατζέντα, να ξεχάσουμε τους φόρους.
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι ανάγκη να κάνει ένα τακτικιστικό ελιγμό ο Αλέξης Τσίπρας και είναι πολύ καλός σε αυτό.

Σε σχέση με τις χθεσινές δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη τόνισε ότι ''υπάρχει ένα πολιτικό τζαρτζάρισμα και είναι σε φυσιολογικό. υπάρχουν ταυτίσεις με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.  Ηταν λίγο άδικο να μας προτρέψει ο κ. Θεοδωράκης τι να κάνουμε. Καλό είναι να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον''.

Αναφορικά με τις συνεργασίες και τον εκλογικό νόμο η κ. Χριστοφιλοπούλου  δήλωσε ότι :

Η κουλτούρα δεν είναι των συνεργασιών. Δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε ότι δεν προσπαθήσαμε για συνεργασίες. Λέγαμε ότι αυτη η πόλωση διευκολύνεται από τον εκλογικό νόμο που είναι από άλλη εποχή.

Μια σκέψη θα ήταν να παίξει με μικρότερο bonus για να συνδυάσει την απλή αναλογική με την κυβερνησιμότητα. 

Μπορεί να υπάρξει συνασπισμός κομμάτων στις επόμενες εκλογές. Αν θέλεις τη συναίνεση των κομμάτων πρέπει να καθίσεις κάτω και να πεις ''σας ακούω'' , δεν είναι μόνο το τουρ στα κόμματα.  Σαλάμι δεν θα γίνει ο εκλογικός νόμος. Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία δυνάμεων.