current views are: 8

28 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση10:24

Άρθρο του Τζορτζ Σόρος στην εφημερίδα «Αυγή»!

Άρθρο του αμερικανού μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος που είχε γραφτεί για το Project Syndicate φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα “Αυγή”.

Δημοσίευση 10:24’

Άρθρο του αμερικανού μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος που είχε γραφτεί για το Project Syndicate φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα “Αυγή”.

Άρθρο του αμερικανού μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος που είχε γραφτεί για το Project Syndicate φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα “Αυγή”.

Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει το άρθρο με τίτλο «Το Brexit και το μέλλον της Ευρώπης».

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αναφέρει ότι η ΕΕ είναι μία ελαττωματική κατασκευή από την οποία όμως δεν πρέπει να παραιτηθούμε «όλοι εμείς που πιστεύουμε στις αξίες και τις αρχές της».  

Ο Τζορτζ Σόρος υποστηρίζει ότι το προσφυγικό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκστρατεία του Brexit “μέσα από τις τρομακτικές εικόνες χιλιάδων αιτούντων άσυλο συγκεντρωμένων στο Καλαί να προσπαθούν απεγνωσμένα να εισέλθουν στη Βρετανία με οποιδήποτε μέσο- για να σπείρει τον φόβο της αναξέλεγκτης μετανάστευσης από τα άλλα κράτη -μέλη της ΕΕ”.

Οπως αναφέρει: 

Τώρα το καταστροφικό σενάριο που πολλοί φοβούνταν έχει υλοποιηθεί με αποτέλεσμα η διάλυση της ΕΕ να είναι πρακτικά μη αναστρέψιμη. Αυτό που διακυβεύεται δεν ήταν ποτέ μόνον κάποιο πραγματικό ή φανταστικίο πλεονέκτημα για τη Βρετανία, αλλά η ίδια η επιβίωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Το Brexit θα αναοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις στο εσωτερικό της Ένωσης. 
Η απάντηση της ΕΕ στο brexit θα μπορούσε κάλλιστα να αποδειχθεί άλλη μια παγίδα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανυπόμονοι να αποτρέψουν άλλα κράτη – μέλη από το να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, ίσως να μην έχουν τη διάθεση να προσφέρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο όρους- ειδικά για την πρόσβαση στην ενιαία αγορά- που θα απάλυναν τον πόνο της εξόδου.

Ολόκληρο το άρθρο:


σχετικα αρθρα