Στη θέση του για την απλή αναλογική επέμεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα συγκεντρώσει τους 200 ψήφους για να υπερψηφιστεί ο εκλογικός νόμος.

Ο κ. Λεβέντης εμφανίστηκε βέβαιος πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ του νέου εκλογικού νόμου:

Είναι δυνατόν να μην ψηφίσει υπέρ ο Κουτσούμπας. Είναι ένα αίτημα της αριστεράς εδώ και 100 χρόνια. Θα πάει να ψηφίσει όχι. Αν το κάνει, τότε βάζει… πλάτη στον Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο εκτίμησε πως υπέρ θα ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ. «Ένα κόμμα που βγάζει 10 – 15 βουλευτές μπορεί να είναι υπέρ του μπόνους; Χωρίς αυτό μπορεί να έχει ακόμα 3-4 βουλευτές. Η πραγματικότητα οδηγεί στην ψήφο» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Σε κάθε περίπτωση εμφανίστηκε θετικός ωστόσο στη διατήρηση του πλαφόν εισόδου 3%, τασσόμενος κατά της εισόδου μειονοτικών κομμάτων στη Βουλή.

Σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στην πάγια θέση της Ένωσης Κεντρώων για την απλή αναλογική, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο «πρωθυπουργός ωρίμασε».

Διαμήνυσε εξάλλου πως η Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει τίποτα άλλο παρά από την απλή αναλογική. Ταυτόχρονα παρατήρησε  πως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι έχουν ψηφίσει ήδη τα μισά μνημονιακά μέτρα.