Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους νέους και τις νέες που είτε ζουν στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό απευθύνει η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. 

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ με ανακοίνωσή της απευθύνει προσκλητήριο σε όλους τους νέους και τις νέες, είτε ζουν στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, 
«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μας κάλεσε χθες προκειμένου να συμβάλλουμε στη μετεξέλιξη της ΟΝΝΕΔ, σε μια πολιτική νεολαία σύγχρονη, ανοικτή και ευρωπαϊκή. Όλοι μας έχουμε υπηρετήσει την Οργάνωση από διαφορετικές θέσεις κατά το παρελθόν και χθες αναλάβαμε ως Διοικούσα Επιτροπή, να συντονίσουμε τις διαδικασίες μέχρι το Συνέδριο Επανίδρυσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Οκτωβρίου 2016», τονίζει η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ στην ανακοίνωση.

«Να συνδιαμορφώσουμε μέσα από ανοικτές διαδικασίες, μια υγιή Οργάνωση που θα προτείνει ουσιαστικές και καινοτόμες λύσεις, σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Αυτό είναι αναγκαίο ιδίως σήμερα που δοκιμαζόμαστε σκληρά από την κρίση, την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και την ανεργία. Ιδίως σήμερα που βλέπουμε τα όνειρά μας διαρκώς να αναβάλλονται», συμπληρώνει.

Επίσης σημειώνει πως ήρθε η ώρα «να βγούμε απέναντι στη νοοτροπία της εξίσωσης προς τα κάτω, τον καταστροφικό λαϊκισμό και τον αυταρχικό κρατισμό και με πίστη στις αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της ελεύθερης οικονομίας και της ανοικτής κοινωνίας, να δώσουμε να ακουστεί η φωνή μιας γενιάς που με τη μόρφωση, την εξωστρέφεια και την πικρή εμπειρία της κρίσης, θα καταφέρει να γυρίσει το παιχνίδι για την Ελλάδα που μας αξίζει».

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε τα επτά μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Καθήκοντα συντονιστή ανέλαβε ο Νίκος Σωτηρόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη είναι η Κατερίνα Οικονόμου, ο Γιάννης Δελακουρίδης, ο Βασίλης Τσιατσιάμης, ο Πάρις Σκιαδόπουλος, ο Άκης Θεοχάρης και η Δήμητρα Λυγούρα.