Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή Νότη Μηταράκη για το δάνειο της «Αυγής» εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία.

«H "Αυγή'', το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί, μετά τις αποκαλύψεις της Νέας Δημοκρατίας, τη συμμετοχή offshore εταιρίας στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ των ψεμάτων έγινε ΣΥΡΙΖΑ των offshore», αναφέρει η ΝΔ και συνεχίζει:

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως αναμένει την απάντηση ποιο φυσικό πρόσωπο βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρία της "Αυγής". Αυτά προς το παρόν…

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή που επεξεργάζεται τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης έθεσε ορισμένα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετοχική σύνθεση της εφημερίδας Αυγή. Όπως είπε, υπάρχει δάνειο του κυβερνόντος κόμματος που παρουσιάζει ως ενέχυρο, κτήριο το οποίο δεν είχε στη κατοχή του. Υπογράμμισε μάλιστα ότι στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής», υπάρχει συμμετοχή offshore σε ποσοστό που αγγίζει το 3%,ρωτώντας μάλιστα ποιο είναι το φυσικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την εταιρία.

Απαντώντας στις καταγγελίες, η «Αυγή» τονίζει ότι έχει μόνο «ένα δάνειο από την ΕΤΕ εδώ και 8 χρόνια, που εξυπηρετείται κανονικά και ανελλιπώς, με συνέπεια από 1,3 εκατομμύρια περίπου να έχει μειωθεί στις 900.000 ευρώ».

Παράλληλα σημειώνει πως «το 2014 η πολυμετοχική εταιρία Αυγή προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα. Σ' αυτή την αύξηση συμμετείχε και μία εταιρία κυπριακών συμφερόντων, η οποία αγόρασε 16.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη. Η εταιρία αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΕΤΕ, με το δάνειο των 900.000 ευρώ, ή με “εγγύηση” για κάτι άλλο. Αυτό είναι όλο».

Ολόκληρη η απάντηση της «Αυγής»:

Ως γνωστόν ο αντιπερισπασμός είναι μια προσφιλής τακτική σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης για να αντιπαρέλθουν κάποια ακανθώδη για τα ίδια θέματα.

Ο γνωστός, κυρίως για την παραπολιτική του δραστηριότητα κ. Μηταράκης της ΝΔ πήγε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς τα κόμματα, κατά βάση προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχαν το τραπεζικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, και ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής κ. Φραγκιαδάκη, τι γνωρίζει για την κυπριακή off shore, που βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής και τι σχέση έχει αυτή με το δάνειο των 900.000 ευρώ.

Το φυσικό (για μας) επακόλουθο ήταν εδώ και ώρες ένα κομμάτι του ηλεκτρονικού Τύπου να διερωτάται τι συμβαίνει με την off shore της Αυγής και να προσπερνά αβρόχοις ποσίν τα δάνεια εκατομμυρίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς την ΕΤΕ που δεν εξυπηρετούνται. Παρά τα προφανή, ας διευκρινίσουμε:

1. Η Αυγή έχει μόνο ένα δάνειο από την ΕΤΕ εδώ και 8 χρόνια, που εξυπηρετείται κανονικά και ανελλιπώς, με συνέπεια από 1,3 εκατομμύρια περίπου να έχει μειωθεί στις 900.000 ευρώ.

2. Το 2014 η πολυμετοχική εταιρία Αυγή προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα. Σ' αυτή την αύξηση συμμετείχε και μία εταιρία κυπριακών συμφερόντων, η οποία αγόρασε 16.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη. Η εταιρία αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΕΤΕ, με το δάνειο των 900.000 ευρώ, ή με “εγγύηση” για κάτι άλλο. Αυτό είναι όλο.

Και τώρα ας μπούμε στο θέμα...