current views are: 19

29 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση04:26

Ο Γιαννακόπουλος με μήνυση ζητά την άρση της ασυλίας του Καμμένου

Την άρση ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου ζητά με μήνυσή του ο επιχειρηματίας -ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr.

Δημοσίευση 04:26’

Την άρση ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου ζητά με μήνυσή του ο επιχειρηματίας -ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr.

Την άρση ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου ζητά με μήνυσή του ο επιχειρηματίας -ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr. Η σχετική έγκληση θα διαβιβαστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή για τα περαιτέρω (εξέταση του αιτήματος από την Επιτροπή Δεοντολογίας και παραπομπή εν συνεχεία του θέματος στην Ολομέλεια, που θα πάρει την οριστική απόφαση). Παράλληλα δε, με τη μήνυση επιφυλάσσεται για αγωγή ενώπιον πολιτικών δικαστηρίων για το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. 

Αιτία της μήνυσης, όσα, σε υψηλότατους τόνους, είχε διατυπώσει από του βήματος της Βουλής ο Π. Καμμένος για τον Δ. Γιαννακόπουλο στις 24 Οκτωβρίου 2015. Παρουσιάζοντας τότε και κάποια sms που του είχε στείλει ο επιχειρηματίας, ο υπουργός του είχε προσάψει τη μομφή ότι επιχειρεί να εκβιάσει πολιτικά υπουργούς και την κυβέρνηση. 

Εκείνη την ημέρα λοιπόν, ο υπουργός παρουσίασε, μέσα από δημοσιεύματα του blog ‘newsbomb‘ ιδιοκτησίας Γιαννακόπουλου την πολιτική μεταστροφή του από θέσεις φιλικές προς την κυβέρνηση σε θέσεις εχθρικές. Κατά τον Π. Καμμένο -με βάση το κείμενο της έγκλησης πάντοτε- ο Δ. Γιαννακόπουλος ασκούσε πίεση προς την κυβέρνηση σε διάφορα θέματα, π.χ. στη μη ανάληψη υπουργικού πόστου από τον Σταύρο Κοντονή, με τελική απειλή παραμονή Χριστουγέννων, «αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα, να μη με λένε Γιαννακόπουλο…». 

Αιτία της πολιτικής μεταστροφής, η αξίωση του επιχειρηματία για δάνειο 223 εκατομμυρίων ευρώ, όμως «τελείωσε το νταβατζιλίκι» διαμηνύει ο υπουργός, όπως και ότι «τελείωσαν οι εποχές που ο μπαμπάς τους έπαιρνε το αστυνομικό τμήμα για να τους αφήσουν ελεύθερους, όταν τους πιάνανε με τις κόκες στην τσέπη… στα πάρτυ της Μυκόνου…». 

Υπαινιγμός «καθ’ όλα άδικος, κατασυκοφαντικός και ψευδής», κατά τον εγκαλούντα, τον οποίον συσχετίζει δηλαδή με το πρόσωπό του αφού «ήμουν ο μόνος για τον οποίο αφιέρωσε (σ.σ. ο υπουργός) ολόκληρη ώρα επιθέσεων ανηλεών από το βήμα της Βουλής». Είναι ισχυρισμοί που «με εμφανίζουν ως παραβατικό τοξικομανή του οποίου ο πατέρας δια της οικονομικής ευρωστίας του κατάφερνε κατ’ επανάληψη να ρίξει στα μαλακά, (με εμφανίζουν ως) ιδιοτελή, αιτούντα ρουσφετιών και εκβιαστή, επικίνδυνο για τα συμφέροντα των συμπολιτών μου και του Δημοσίου, ιδιοκτήτη ιστότοπου δια του οποίου εκβιάζω (!!)». 

Η ουσία της έγκλησης βρίσκεται επίσης στο ότι ο εγκαλούμενος επιχείρησε «να με κατασυκοφαντήσει ενώπιον όλων των παρευρισκόμενων εντός του Κοινοβουλίου, μα και του Πανελληνίου, καταφερόμενος εις βάρος μου με επονείδιστες εκφράσεις, χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα, ενώ συγχρόνως χρησιμοποίησε αυστηρά προσωπικά μου δεδομένα (σ.σ. χωρίς να διευκρινίζονται ποια είναι αυτά, τουλάχιστον στο σημείο αυτό) και απόρρητα δεδομένα της επικοινωνίας μας και δη ποινικής φύσεως διαστρεβλώνοντάς τα». Σε άλλο σημείο της έγκλησης ισχυρίζεται εξάλλου ότι ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «δεν αναφέρθηκε στα δικά του μηνύματα επικοινωνίας, τα οποία κατ’ επανάληψη μού έστελνε τόσο προεκλογικά όσο και στα μεθεόρτια της εισόδου του στη Βουλή». 

Στην έγκλησή του, ο Δ. Γιαννακόπουλος στην προσπάθειά του να στηρίξει την κατηγορία για συκοφαντική δυσφήμηση, παραθέτει -κατά πληροφορίες- τη άρρηκτη σχέση του με τον ΠΑΟ, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είναι το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της ομάδας (αλλά και της «ΒΙΑΝΕΞ»), όπως και οι φιλοπεριβαλλοντικές ενέργειες, ενδεικτικώς, «συμβολικό κλείσιμο του ρεύματος για μία ώρα στα καταστήματα της ομάδας, δωρεάν διανομή φυτών και δενδρυλλίων σε όλους τους πελάτες του καταστήματος της ομάδας και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου για τα προβλήματα που υφίστανται από τις κλιματικές αλλαγές και τρόποι αντιμετώπισής τους». 

Ο Δ. Γιαννακόπουλος, που άπειρες φορές τον έχουμε δει να παθιάζεται στα παρκέ, χαρακτηρίζει πάντως «άρρηκτα απογοητευτικό» το να βρίσκεται «αναμεμειγμένος σε δηλώσεις, αντιδικίες και εν γένει συγκρουσιακές καταστάσεις που ούτε στο ελάχιστο με εκφράζουν και ουδεμία σχέση έχουν με το πώς είμαι στην ουσία μου ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας». 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προτείνει, τέλος, τρεις μάρτυρες, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου και δικηγόρο, Ελένη Τζούλη, επίσης το δημοσιογράφο -υποψήφιο βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιώργο Χριστοφορίδη.


σχετικα αρθρα