Με ένα μπαράζ επικοινωνιακών και πολιτικών πρωτοβουλιών, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει να αυξήσει την πίεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και, ταυτόχρονα, να εξουδετερώσει τις πρωτοβουλίες του Μαξίμου για αλλαγή της ατζέντας μέσω συνταγματικής αναθεώρησης και εκλογικού νόμου. 

Μόνον τις λίγες προηγούμενες ώρες, ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε δύο συνεντεύξεις, στη γερμανική Handelsblatt όπου επανάλαβε το αίτημα για εκλογές, στο Σταρ όπου δεσμεύτηκε για άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου εφόσον ο κ. Τσίπρας προχωρήσει στην απλή αναλογική, ανακοίνωσε τη διαδικασία ανασυγκρότησης της ΟΝΝΕΔ, συμμετείχε και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου έθεσε επί τάπητος την πρότασή του για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα έναντι μίας ελληνικής δέσμευσης για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων ενώ σήμερα θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Το επιτελείο της Συγγρού επιλέγει έναν ολοκληρωτικό πολιτικό και επικοινωνιακό πόλεμο απέναντι στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι δεν λείπουν και ατυχείς στιγμές, επιλέγοντας να γεμίσει την επικοινωνιακή ατζέντα, με τρείς αντικειμενικούς στόχους:

•    πρώτον να ακουστεί η φωνή και η θέση της ΝΔ, σε μία δύσκολη συγκυρία που λόγω Brexit, εκ των πραγμάτων το βλέμμα στρέφεται προς τις κυβερνήσεις των χωρών που ασκούν την εξουσία και έχουν την ευθύνη της διαχείρισης
•    δεύτερον, να στείλει μήνυμα ενεργούς παρουσίας της Νέας Δημοκρατίας και προοδευτικής προετοιμασίας, αν όχι ετοιμότητας, να αναλάβει τις τύχες της χώρας και να προσφέρει αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση
•    τρίτον, να επιμείνει στην οικοδόμηση του ηγετικού προφίλ του κ. Μητσοτάκη, σε μία περίοδο που ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να επουλώσει τις πληγές που άφησε στο προφίλ του η μνημονιακή διαχείριση
Τοποθετώντας όλα τα κομμάτια από το πάζλ της επικοινωνιακής και πολιτικής τακτικής της Συγγρού, το τελευταίο διάστημα, αυτά κατατείνουν στα εξής:
•    στη συγκρότηση της εικόνας του Προέδρου της Ν.Δ. όχι μόνον ως του πολιτικού που μπορεί να συνομιλεί με αξιοπιστία στο εξωτερικό και να προσελκύσει επενδύσεις αλλά και πολιτικού με ενδιαφέρον για τους πλέον αδυνάμους (επισκέψεις Μητσοτάκης σε υποβαθμισμένες περιοχές, συνεργασία Ν.Δ. με κοινωνικές οργανώσεις)
•    στη διατήρηση του πρωτιάς Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία και στα ποιοτικά στοιχεία έναντι του Πρωθυπουργού
στην εμπέδωση ως αδιαμφισβήτητης της παρουσίας Μητσοτάκη ως του παράγοντας που όχι μόνον μπορεί να φέρει τη Ν.Δ. ξανά στην εξουσία αλλά και ως εκείνου που μπορεί να ενώσει υπό τη σημαία με τον πυρσό στελέχη από την κεντροδεξιά και το χώρο του φιλελευθερισμού.