Την πιθανότητα μετά το Brexit να υπάρξει μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων ανέφερε στο ραδιοφωνικό ''Ακραίως'' με τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. 

Παράλληλα, η κ. Σπυράκη έκανε λόγο για το πόσο λίγο εκμεταλλεύτηκε η χώρα μας το πακέτο Γιούνκερ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''μόνο μια ιδιωτική επιχείρηση το χρησιμοποίησε''. 

Σε σχέση με το Brexit η ευρωβουλευτής επεσήμανε:

Έγινε μια προσπάθεια για να κάνει η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποίηση του άρθρου 50, ωστόσο αυτό δεν έχει γίνει ακόμα και δεν θα γίνει πριν τις αρχές Σεπτεμβρίο. Με το Brexit eπιτείνεται η αβεβαιότητα στην Ευρωπαική Ένωση. O Βρετανός ήταν με χίλιες λίρες στην τσέπη και ξύπνησε με 900 και θα τις κάνει 800. Η επίπτωση του Brexit θα έχει επιβράδυνση του 6% τα επόμενα χρόνια. 

Αναφορικά με τις επιπτώσεις στην Ελλάδα τόνισε ότι ''πρέπει να έχει καθαρές σχέσεις, να μην σύρει την δεύτερη αξιολόγηση όπως έκανε με την πρώτη''. 

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι '' μπορεί να έχουμε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, κάτι που μπορεί να συμβεί αν δεν τα καταφέρει στην απασχόληση''.

'Οπως δήλωσε:

Η ΕΕ πρέπει να το πάρει αλλιώς, με επιθετικές πολιτικές. Η ΕΕ με όλα τα προβλήματα είναι ένα ιστορικό επίτευγμα και θα μας κρατήσει στον πολιτισμένο κόσμο. Η Ένωση πρέπει να φροντίσει να μην πληγώσει τον εαυτό της.