Μπροστά στους 215 ευρωβουλευτές του Ευρωπαικου Λαϊκού Κόμματος και στον απόηχο του Brexit, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να περασει στη μετά-λαϊκισμό εποχή και ανέπτυξε την εναλλακτική προταση της ΝΔ για μεγαλύτερη ανάπτυξη και μικρότερα πλεονάσματα, ώστε να βγει η Ελλαδα απο την κρίση.

«Το μέλλον ειναι να τελειώνουμε με το λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και τελικά ειναι εναντίον των λαών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ως κεντρικός ομιλητής στην Ολομέλεια της πολυπληθέστερης και ισχυρότερης πολιτικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς Μάνφρεντ Βεμπερ, ο οποίος μάλιστα τον προλόγισε ως τον επόμενο πρωθυπουργό. Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, έβαλε στο τραπέζι την εναλλακτική πρόταση του κόμματος του για έξοδο απο την κρίση και την ανάγκη να υπάρξει σε αντιστοιχία, μια νεα Συμφωνία Αλήθειας της Ευρώπης με τους πολίτες, έπειτα και απο το αποτέλεσμα-σοκ του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ανέπτυξε όλο το σκεπτικό του για την πρόταση της ΝΔ με ρυθμούς ανάπτυξης 4% και πλεονάσματα 2%, εξηγώντας παράλληλα γιατι το προγράμμα που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν "βγάζει" πουθενά. Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη, αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα θετικό τροπο απο τους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ και ειναι ενδεικτικό το γεγονός οτι δέχθηκε περισσότερες απο 15 ερωτησεις από βουλευτές των περισσοτέρων κρατών - μελών.

Μια απο αυτές αφορούσε και το Σκοπιανό, με τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεκαθαρίζει οτι η Ελλάδα εχει κάνει τα δικά της βήματα προς την επίλυση του ζητήματος – χωρίς την ίδια λογική να ακολουθεί και η πλευρά των Σκοπίων -, υποστηρίζοντας την ελληνική θέση για σύνθετη γεωγραφική ονομασία που θα ισχύει για όλες τις χρήσεις (erga omnes), ενώ τόνισε οτι μέλημα της χώρας μας, ειναι η σταθερότητα, συνεργασία και η ειρήνη στα Βαλκάνια και στο πλαίσιο αυτο εχει κάνει οτι έπρεπε να κάνει.