Η ελληνική πολιτική ηγεσία καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 41 άτομα. Με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και καταδίκασε την επίθεση.

Μητσοτάκης; Καταδικάζουμε τη βία

Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, τη στυγνή δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Καταδικάζουμε τη βία και την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχονται. Στρέφονται, άλλωστε, εναντίον της ζωής και της ελευθερίας κάθε πολίτη. Στις οικογένειες των θυμάτων, το λαό και την Κυβέρνηση της γειτονικής Τουρκίας εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

ΚΚΕ: Η τουρκική κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ σε μήνυμά του προς το ΚΚ, Τουρκία εκφράζει τα συλλυπητήρια του κόμματος για τα θύματα της εγκληματικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

“Οι λαοί σε όλη την περιοχή θα πρέπει να επαγρυπνούν, γιατί οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή αποτελούν το έδαφος πάνω στο οποίο χύνουν το αίμα τους οι λαοί και τέτοιες ενέργειες είναι ενταγμένες σε σχεδιασμούς κλιμάκωσης των επεμβάσεων και των πολέμων για τα κέρδη των μονοπωλίων, επιβολής μέτρων καταστολής κατά των εργαζομένων” επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει: “η κυβέρνηση του ΑΚΡ έχει σοβαρές ευθύνες καθώς με την πολιτική της έχει εμπλέξει άμεσα την Τουρκία στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς”.

“Οι λαοί της περιοχής που πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος για τις κινήσεις και τις ανακατατάξεις μεταξύ του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Ισραήλ, των μοναρχιών του Κόλπου, έχουν κάθε συμφέρον να ενωθούν σε κοινό αγώνα αντιπαραβάλλοντας τα δικά τους συμφέροντα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών” αναφέρει το μήνυμα του κόμματος.

“Σας παρακαλούμε να μεταβιβάσετε στην εργατική τάξη, το λαό της Τουρκίας και τις οικογένειες των θυμάτων την διεθνιστική αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών” καταλήγει το μήνυμα του ΚΚΕ προς το ΚΚ, Τουρκία.

Θεοδωράκης: Ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών 

«Αυτή η τρομοκρατία αποφασίζεται από κάποιους πολύ μακριά από τις πατρίδες μας και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της είναι η ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφάλειας. Κάποιος, κάπου αποφασίζει να σου επιτεθεί και να σε ανατινάξει, πως αλλιώς θα αντιδράσεις; Δεν μιλάμε για εγχώρια τρομοκρατία όπου θα μπορούσε, πιθανόν, να αναζητήσει κάποιος τα κοινωνικά αίτια αλλά για εισαγόμενη».

ΑΝΕΛ: Η βία αποτελεί μάστιγα της εποχής

«Προκαλεί τον έντονο αποτροπιασμό μας η τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που σκόρπισε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ​καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βία και την τρομοκρατία που δυστυχώς αποτελεί τη μάστιγα της εποχής μας», δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, καταλήγοντας ως εξής: «Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στο λαό της Τουρκίας».

Ένωση Κεντρώων: Καταδικάζουμε το τυφλό χτύπημα

Ένωση Κεντρώων καταδικάζει με όλη τη της δύναμη το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που στέρησε τη ζωή σε δεκάδες ψυχές στην Κωνσταντινούπολη. Εκφράζει επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια της προς όλες τις οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων που έτυχε να βρίσκονται εκείνη την ώρα κοντά. Η δημοκρατία χτυπιέται καθημερινά", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

Χρυσή Αυγή: Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί η Τουρκία

Η μόνη πολιτική δύναμη που δεν καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία διά του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος μίλησε στη Βουλή, είπε:΅

«Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί η Τουρκία»