Σε ένα δριμύτατο κατηγορώ για τους χειρισμούς και τις πιέσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προς την ίδια και τη λειτουργία της Δικαιοσύνη, ξέσπασε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειάς της Βουλής, η εισαγγελέας Εφετών κ. Γιωργία Τσατάνη. 

Επιχειρώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό της στην υπόθεση της προσωπικής της σύγκρουσης με τον υπουργό για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου, η κ. Τσατάνη έκανε λόγο περί πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα για ηθική αυτουργία σε απόπειρα κατάχρησης εξουσίας από την πλευρά Παπαγγελόπουλου. Έκανε δε λόγο για άγριο πόλεμο που διεξάγεται εις βάρος της, σημειώνοντας πως «Δεν είμαι φοβισμένη. Είμαι καθαρή γι' αυτό και είμαι όρθια». 

Κατά την τοποθέτηση της στην Επιτροπή Θεσμών, δήλωσε πως έμαθε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη για τις φήμες περί πραξικοπημάτων στη Δικαιοσύνη και τον δικό της ρόλο στην υπόθεση Βγενόπουλου. Όπως είπε η πρώτη συνάντηση με τον υπουργό ήταν σε συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου που ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε βρεθεί για να ενημερωθεί για την πορεία της υπόθεσης Βγενόπουλου. Εκεί η κ. Τσατάνη ζήτησε από τον υπουργό να απομακρυνθεί από την αίθουσα καθώς και σύμφωνα με τον κανονισμό οι συνεδριάσεις του οργάνου δεν είναι ανοιχτές. Στη συνέχεια ωστόσο η εισαγγελέας παραδέχθηκε πως επισκέφτηκε στο γραφείο του τον υπουργό προκειμένου να δώσει και να πάρει εξηγήσεις ή και να λύσει τυχών παρεξηγήσεις. 

«Είχα στοχοποιηθεί πολύ και θεώρησα ότι εκείνος ως υπουργός θα μπορούσε να σταματήσει τις στοχοποιήσεις και να διαφυλάξει το κύρος της δικαιοσύνης και των λειτουργών της», είπε και παραδέχθηκε ότι κατά τη συνάντηση είχε μαζί της και το βιογραφικό της κόρης της προκειμένου να αποδείξει πως πρόκειται για μια ανεξάρτητη προσωπικότητα και ως εκ τούτου δεν φέρει η ίδια ευθύνη για τη πολιτική της δραστηριότητα. « Ο κ. Παπαγγελόπουλος έριχνε λάσπη στα οικογενειακά μου πρόσωπα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια είπε, πως ο υπουργός θεωρώντας ότι η ίδια θα φοβηθεί, από τον «άγριο πόλεμο», όπως είπε, με χαρακτηριστικά ζούγκλας που διεξάγεται εναντίον της, για να διαπιστώσει αν η ίδια είναι διατεθειμένη να αφήσει την υπόθεση Βγενόπουλου. 

Πάντως, η εισαγγελέας υπερασπίστηκε όλες τις αποφάσεις της από το να θέσει στο αρχείο την επίμαχη δικογραφία ως και το ύψος της εγγυοδοσίας που είχε επιβάλει (500.000 ευρώ) στον κ. Αγγέλου. Για την υπόθεση της Κύπρου σημείωσε πως περίμενε να συνεχίσουν ουσιαστικά τις έρευνες οι εκεί δικαστικές αρχές, ή να της παράσχουν περισσότερα στοιχεία και υπογράμμισε πως η υπόθεση μπορεί να ξανανοίξει ανά πάσα στιγμή. 

Τέλος για τον Αγγέλου είπε πως η απόφαση της υψηλής εγγυοδοσίας δεν ήταν αποκλειστικά δική της και ότι το συμβούλιο εφετών που μείωσε αλλά την ήρε, επί της ουσίας παραδέχθηκε πως υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικήματος.