Τα ψέματα της κυβέρνησης για τις συντάξεις αποκαλύφθηκαν σήμερα καταγγέλλει η τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου για την περικοπή του ΕΚΑΣ.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωναν λίγους μήνες πριν τους πολίτες ότι δεν θα μειώσουν τις συντάξεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της και σημειώνει:

Τα ψέμματα αποκαλύφθηκαν σήμερα όταν χιλιάδες συνταξιούχοι  προσερχόμενοι στις τράπεζες και είδαν τις συντάξεις τους  σημαντικά μειωμένες (έως και 40%).

Όπως αναφέρει πρόκειται για 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, που υφίστανται το πρώτο κύμα της περικοπής του επιδόματος.

Δυστυχώς, προσθέτει, ακολουθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα 250.000 συνταξιούχοι που θα μειωθεί η επικουρική τους σύνταξη και 284.000 δικαιούχοι του ΜΤΠΥ το μέρισμα των οποίων θα μειωθεί επίσης δραστικά.

Τελείωσαν έτσι οι ψευτιές της κυβερνητικής προπαγάνδας και οι προσδοκίες όσων πολιτών καλοπροαίρετα τους είχαν πιστέψει! Η αλήθεια βγήκε στο φως!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρει ακέραια την ευθύνη για την εξαθλίωση των συνταξιούχων, καταλήγει η Ε. Χριστοφιλοπούλου.