Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του λιμένα Πειραιά αλλά με όχι με την θέρμη του παρελθόντος, εμφανίστηκαν οι φορείς που κλήθηκαν να τοποθετηθούν στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ.

Τόσο οι δήμοι όσο και οι εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν είχαν δώσει αγώνα για να μην υλοποιηθεί η συμφωνία παραχώρησης του λιμανιού, κινήθηκαν στην κατεύθυνση διασφάλισης των όποιων κεκτημένων τους, θεωρώντας την απόφαση της ιδιωτικοποίησης κάτι περισσότερο από δεδομένη.

Οι εργαζόμενοι δια του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας κ. Γεωργα​κόπουλου, δήλωσαν πως δεν ενδιαφέρονται να μεταταχθούν σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου, αλλά βλέπουν με ικανοποίηση τη ρύθμιση, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για φόβο έναντι οποιασδήποτε προσπάθειας απόλυσης.  Σημείωσε δε πως ότι η διαδικασία «ξεπουλήματος» του λιμανιού ξεκίνησε από τη προηγούμενη κυβέρνηση και χωρίς να υπάρχει δέσμευση συνεχίστηκε από τη παρούσα παρά τα όσα περί του αντιθέτου έλεγε μέσα στη Βουλή.

Από την πλευρά του Δήμου, εκφράστηκε μια κάποια ικανοποίηση από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη για το ποσοστό του 3,5% του τζίρου του Λιμανιού που θα πηγαίνει στη τοπική αυτοδιοίκηση ως μια μορφή ανταποδοτικών τελών. Άλλοι δήμαρχοι, όπως ο κ. Λαγουδάκης από το Πέραμα ζήτησαν την οριοθέτηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, ενώ ο Χρ. Βρετάκος από το Κερατσίνι ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση «δημόσιο λιμάνι δεν έχει τελειώσει για εμάς ακόμα και μετά τις υπογραφές».

Τέλος ο κ. Πιτσόρλας από το ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτήρισε τη συμφωνία της παρούσας κυβέρνησης καλύτερη από αυτή της προηγούμενης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η συμφωνία θα φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τη χώρα μας.