Προσωπική δέσμευση ότι θα φέρει σήμερα στη Βουλή την επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους έδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος στο ραδιοφωνικό ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχριστόπουλο:

Όταν κόβουν το επικουρικό από έναν άνθρωπο, έχει πρόβλημα. Την κατάργηση, όμως, του ΕΚΑΣ την έχει ψηφίσει και η ΝΔ και το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Μην κάνουν τις μωρές παρθένες. Άλλο όταν παίρνει 600 ευρώ και του κόβεις 200. Θα κάνω αγώνα και δεσμεύομαι δημόσια. Αυτά τα 165 εκατομμύρια που κόπηκαν να δοθούν. Στα 660 ευρώ όταν σου κόβει τα 130 ευρώ είναι μεγάλο θέμα. Είναι κακό. 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ''η κυβέρνηση μπορεί να βρει τα 167 εκατομμύρια που είναι το ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχος. Μπορούμε να τα βρούμε. Μιλάω για ανθρώπους που έχουν εισόδημα 8.000 ευρώ''.

Παράλληλα μίλησε για ''παραίτηση'' αν κάποιος από αυτή την κυβέρνηση ''ακουμπήσει το χέρι στο μέλι και υπογράμμισε ότι ''θα είναι ο πρώτος που θα παραιτηθεί αν του φέρουν σκάνδαλο και δεν το δημοσιοποιήσει''. 

Σε σχέση με την εμπλοκή στην πώληση του 67% του λιμανιού στην Cosco τόνισε ότι ''άλλο πράγμα να διαπραγματεύεσαι και άλλο να αλλάζουν όρους που έχουν ηδη συμφωνηθεί. Αν έχει γίνει το δεύτερο διαφωνώ''. 

Ο κ. Παπαχριστόπουλος κατέληξε ότι ''πιστεύει σε αυτή την κυβέρνηση και θεωρεί ότι θα ''γυρίσει το παιχνίδι''.