Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την «Επέκταση του λιμένος Πειραιώς για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας», πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής.

Στη σύσκεψη με αντικείμενο την ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής 2014 -2020, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρή Δρίτσα, του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα καθώς και εκπροσώπων του ΟΛΠ, η Περιφερειακή Αρχή, ζήτησε να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό, την εξέλιξη και τη χρηματοδότηση του έργου.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του έργου για την οικονομική ανάπτυξη της Αττικής και κατέστησε σαφές ότι προτεραιότητα της, είναι η υπεράσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος, και των θεσμικών κανόνων, ώστε να διασφαλισθεί η μεγέθυνση των αποτελεσμάτων της σχεδιαζόμενης επένδυσης για τους πολίτες της Αττικής. Η πολυπλοκότητα του έργου επιβάλλει προσεκτικά βήματα και λεπτομερή σχεδιασμό, ως εκ τούτου στη συνάντηση αποφασίστηκε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αντιμετωπισθούν και να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα και να ληφθούν αποφάσεις.