Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καταδεικνύοντας τον πρωθυπουργό ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την εμπλοκή που προέκυψε μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) με την κινεζική Cosco.

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως αναξιόπιστη λέγοντας ότι «από χθες χιλιάδες συνταξιούχοι βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο το ψέμα και την πολιτική απάτη ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Κάθε μέρα που περνάει οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο λογαριασμός είναι πιο βαρύς, και δυστυχώς έπεται συνέχεια.» Μάλιστα όπως πρόσθεσε «Η οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογουμένων ξεκίνησε και έχει ονοματεπώνυμο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Τσίπρας -Καμμένος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, εμφανίστηκε λάβρος κατά της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο τονίζοντας ότι:

«Ο εκλογικός νόμος που όπως ακούγεται ότι θα κατατεθεί από την κυβέρνηση, κάνει πολύ κακό για τον τόπο, η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, χρειάζεται αποφάσεις γρήγορες, η καθυστέρηση σε λήψη αποφάσεων είναι συνταγή αποτυχιών. Είναι λανθασμένη επιλογή να μπει η χωρά σε κατάσταση πολιτικού κατακερματισμού, ακυβερνησίας και αδυναμίας να λαμβάνει ταχείες και ουσιαστικές αποφάσεις όπως χρειάζεται η χωρά και η οικονομία».

 
Όπως δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος ''Στις δύσκολες αυτές ώρες χρειάζονται γρήγορες, στιβαρές, ξεκάθαρες αποφάσεις. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας. Η προσφυγή της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα στην απλή αναλογική μοιάζει με πολιτική σωσιβίου.
 
Θα έλεγα ότι έχει τρεις στόχους:
 

  • Πρώτα από όλα, να διασωθεί, καθώς βλέπει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις.
  • Δεύτερον, να παραπλανήσει και να πάει αλλού τη δημόσια συζήτηση, ενώ συμβαίνουν δραματικά γεγονότα στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία.
  • Και τρίτον, να ικανοποιήσει ένα ακροατήριο ουσιαστικά σε βάρος των πραγματικών αναγκών και των συμφερόντων της χώρας, που απαιτούν μια ισχυρή, στιβαρή, αποφασιστική διακυβέρνηση.

 
Οτιδήποτε άλλο, βάζει τη χώρα σε μια δύνη ακυβερνησίας και αβεβαιότητας, που είναι ό,τι χειρότερο στις παρούσες δραματικές, για όλους τους πολίτες, οικονομικές συνθήκες. 
 
Αυτή είναι η θέση μας. Και με αυτή τη θέση προχωράμε στο δημόσιο διάλογο για αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα, βέβαιοι για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας, περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των πολιτικών δυνάμεων''.

 

Ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του Νίκου Βούτση για τη ΧΑ και τις «ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφους» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σχολίασε πως

«Αν ο κ, Βούτσης δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα να ψηφίζει μαζί του η Χρυσή Αυγή, δεν έχω να σχολιάσω τίποτε, αλλά και αυτό αποκαλύπτει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης»