Στον ανασχηματισμό, ο Γιώργος κλάδεψε πολλούς κηπουρούς από την κυβέρνηση. Στο ΠΑΣΟΚ δεν είχαν ούτως ή άλλως καμία τύχη. Το μόνο καταφύγιο που τους έχει απομείνει είναι το ευρωψηφοδέλτιο.
Στους κηπουρούς του ευρωψηφοδελτίου ήρθε να προστεθεί τώρα και ο Δημήτρης Δρούτσας.

Ο άγριος καυγάς του Δρούτσα με τον Γιώργο Παπανδρέου πριν από 15 μέρες δεν εμπόδισε τον δεύτερο να φροντίσει για το μέλλον του προστατευόμενου του, από τη στιγμή που αποφάσισε να τον βγάλει από την κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός αντικατέστησε τον Δρούτσα με τον Λαμπρινίδη, ώστε να αδειάσει μια θέση στην ευρωομάδα και να την πάρει ο πρώην ΥΠΕΞ, που ήταν πρώτος επιλαχών. Το άλλοτε πρώτο τη τάξει υπουργείο από σταθμός για την Πρωθυπουργία έχει μετατραπεί επί των ημερών του Γιώργου σε πάρκινγκ κηπουρών με καθήκοντα τοποτηρητή.

Ο καυγάς στο «φυτώριο» είναι προγραμματισμένος.
Ο Λαμπρινίδης αποχώρησε ως επικεφαλής των ευρωβουλευτών, ο Δρούτσας θέλει να πάει στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής. Λογικό ακούγεται, υπουργός Εξωτερικών ήταν άλλωστε. Έλα όμως που γκρινιάζουν οι υπόλοιποι κηπουροί (Κοππά, Αρσένης, Ποδηματά και λοιποί). Γι’ αυτούς ακόμα ένας σύμβουλος του Γιώργου ήταν και αναμεταξύ μας, όλοι οι κηπουροί είμαστε ίσοι.

Μια λεπτομέρεια με σημασία. Ο Δρούτσας διέρρεε χθες ότι τον πήραν τηλέφωνο ο Νταβούτογλου της Τουρκίας και ο Κυπριανού της Κύπρου για να του ευχηθούν καλή συνέχεια στο «κέντρο λήψης αποφάσεων της Ευρώπης». Οι κακοήθεις λένε μάλιστα ότι υπήρξε και τηλεγράφημα του ΑΠΕ που αποσύρθηκε, όταν στο «δρουτσέικο» αντιλήφθηκαν ότι θα τους πάρουν στο ψιλό. Οι δημοσιογράφοι του κυβερνητικού ρεπορτάζ πάντως, κόβουν το κεφάλι τους ότι θα δουν τον Δρούτσα στο Κτίριο του Συμβουλίου στο Μπαρλεμόν των Βρυξελλών την επόμενη Πέμπτη, ως έναν ακόμα συνοδό του Πρωθυπουργού.