Την απόσυρση των περικοπών στο ΕΚΑΣ ζητεί με ανοιχτή της επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, και προτείνει ισοδύναμα να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Η κ. Βαγενά προτείνει να περικοπούν οι μεγάλοι μισθοί του δημοσίου, αλλά και αυτοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των βουλευτών και των δικαστικών.

Αναλυτικά η επιστολή:

Σχετικά με τις μειώσεις και περικοπές του ΕΚΑΣ σε πάνω από 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να απευθύνω ανοιχτή έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό και τους συν-αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας:

Αντί να υποστούν τις συνέπειες της περικοπής/μείωσης οι άνθρωποι αυτοί, που εδώ και τόσα χρόνια έχουν δοκιμαστεί από τις οριζόντιες και άδικες περικοπές συντάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, να θεσπιστεί με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ μέτρο.

Συγκεκριμένα, προτείνω να γίνει αναλογική μείωση των μεγάλων (από 2.000 ευρώ και πάνω) μισθών του Δημοσίου. Είναι προτιμότερο να μειωθούν όλοι οι μεγάλοι μισθοί του Δημοσίου, να χάσουν κάποια χρήματα όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος (από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό και τον βουλευτή έως τον δικαστικό και τον υψηλόβαθμο υπάλληλο), παρά να υποστούν οι μικρο-συνταξιούχοι ένα τέτοιο βάρος στο ήδη πενιχρό οικογενειακό τους εισόδημα.

Το ήθος αλλά και η συνείδησή μου δεν μου επιβάλλουν τίποτα λιγότερο από την υπεράσπιση αυτής της πρότασης με όλη μου τη δύναμη.

Με εκτίμηση,

Άννα Βαγενά

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας»

Αντίστοιχη τοποθέτηση έκανε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή. Ο κ. Παπαχριστόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα φέρει σήμερα στη Βουλή ρύθμιση για την επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.