Στην κίνηση που όλοι ανέμεναν για να μην οδηγηθεί σε ναυάγιο η πώληση του ΟΛΠ στη κινέζικη εταιρία COSCO και η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, προχώρησε πριν από λίγο στη Βουλή, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θόδωρος Δρίτσας.

Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά την επανέναρξη της συνεδρίαση που είχε διακοπεί για περίπου δύο ώρες, ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στις νομοτεχνικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε εξηγώντας πως η κυβέρνηση εξαντλεί όλη τη καλή της πίστη προκειμένου να μην δοθούν λανθασμένες εντυπώσεις. Μάλιστα επιχείρησε να δώσει απαντήσεις σε ότι αφορά τη πρωινή του δήλωση από το βήμα που ουσιαστικά άδειαζε τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Όπως είπε η ευθύνη των όποιων αλλαγών έγιναν ανήκουν από κοινού στο υπουργείο, τον ίδιο και τη γραμματεία, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στα ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις του.

«Δόθηκε η αίσθηση ότι ο Δρίτσας αδειάζει το Μαξίμου. Μην ανέχεστε αυτή την αγηρτεία», είπε αρχικά ο υπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές και πρόσθεσε: « υπερασπιστείτε το πολιτικό σύστημα της χώρας, και μην αφήνετε το μιντιακό να οδηγήσει τα πράγματα στην απαξίωση. Να δημιουργήσουν κλίμα απογοήτευσης στους πολίτες, οδηγώντας στην ανάπτυξη φασιστικών νοοτροπιών και κατευθύνσεων».

Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο κ. Δρίτσας αφορούν τα άρθρα 5,6,9 και 12 του κυρωτικού νόμου αλλά και τα: 14,15 και 19 του συνολικού νομοσχεδίου.

Οι αλλαγές του Δρίτσα στον κυρωτικό νόμο: