Για σκανδαλώδη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφορικά με τα προσόντα του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανίδειου Σχολής και την απάντηση του αρμόδιου υπουργού κ. Νίκου Φίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Όπως αποδεικνύεται και από τις αντιδράσεις του Υπουργείου Παιδείας, η τροπολογία στο άρθρο 41, με την οποία επαναπροσδιορίζονται τα προσόντα του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Σχολής, συνιστά ‘‘καραμπινάτη’’ περίπτωση σκανδάλου.
 
Η “πρώτη φορά Κυβέρνηση της Αριστεράς” και σε αυτήν την περίπτωση, αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη να παραβιάσει κάθε κανόνα - κι αυτόν ακόμη της λογικής - για να βολέψει τα ‘‘δικά της παιδιά’’.
 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εξόφθαλμα ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να περάσει τον πήχη για την κατάληψη της θέσης. Και ανερυθρίαστα ο Υπουργός, με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, κατεβάζει τον πήχη.
 
Και με κυνικό τρόπο επιχειρεί να μας πείσει ότι ο ‘‘μπαλτάς’’ που έπεσε στις προϋποθέσεις, όπου συγκαταλέγεται η ξένη γλώσσα, είναι περιττό αξεσουάρ. Προφανώς, για αυτήν την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της “άμεμπτης αριστερής ηθικής”, το βασικότερο προσόν είναι η κομματική ταυτότητα».