current views are: 12

30 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση15:50

Μητσοτάκης: Διακινδυνεύετε τις σχέσεις με την Κίνα για χατήρι συνδικαλιστών (Βίντεο)

Στη Βουλή μιλάει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επί της συζήτησης για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO. 

Δημοσίευση 15:50’

Στη Βουλή μιλάει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επί της συζήτησης για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO. 

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τον κυρωτικό νόμο για την παραχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αναξιοπιστία και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές.

«Η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο αναξιοπιστίας και υποκρισίας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στην επιστολής της COSCO στο ΤΑΙΠΕΔ και τόνισε πως με τις ενέργειές του, ο κ. Δρίτσας ακύρωσε πολιτικά τη συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ.

«Υπονομεύεται οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα στην πατρίδα μας με τον ερασιτεχνισμό που σας διακρίνει, διώχνετε τις επενδύσεις» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης κλιμακώνοντας την επίθεσή του και πρόσθεσε:

Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούνται άλλα πράγματα και άλλα να έρχονται στο κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρομοίασε την κυβέρνηση εκ νέου με τον Ιανό. «Μία πλευρά του προσώπου της κυβέρνησης ψηφίζει άκριτα όλα τα μέτρα που της υποδεικνύουν οι δανειστές και η άλλη πλευρά υπονομεύει τις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Η κυβέρνηση αυτή είναι η επιτομή της υποκρισίας. Σε μία εποχή που οι επενδύσεις πρέπει να είναι η προτεραιότητα, εσείς κάνετε ότι περνά από το χέρι σας να διώξετε και τους τελευταίους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας. Διακινδυνεύετε τις σχέσεις μας με την Κίνα για να κάνετε το χατίρι σε μία δράκα συνδικαλιστών.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο για την αναστάτωση που προκλήθηκε τον πρωθυπουργό και όπως είπε, ο κ. Τσίπρας «δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τα στελέχη του».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «η χώρα μας έχει ανάγκη από κυβέρνηση που θα κρατά σταθερό το πηδάλιο του σκάφους και η οικονομία έχει ανάγκη από σταθερότητα και ηρεμία. Δεν έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση που λέει άσπρο, εννοεί μαύρο και τελικά νομοθετεί γκρίζο».  Είπε επίσης πως όλοι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται τη ζημιά που έχει κάνει η κυβέρνηση στην οικονομία. «Οι συνταξιούχοι που βλέπουν μειωμένη τη σύνταξή τους, οι εργαζόμενοι που βλέπουν τις επιχειρήσεις που δουλεύουν να πτωχεύουν», είπε και έκανε λόγο για «κυβέρνηση – αλαλούμ» που δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Επανέλαβε την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον εκλογικό νόμο τονίζοντας πως «η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου, αλλά εκλογές. Είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε μία κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στη μετά λαϊκισμό εποχή». 

«Οι Ισπανοί είδαν τα τραγικά αποτελέσματα λαϊκισμού και αποφάσισαν να γλυτώσουν από τους αντίστοιχους λαϊκιστές, η αποτυχία σας ωστόσο όχι μόνο είναι παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά αφήνει σημάδια στο σώμα της πατρίδας, αλλά πλησιάζει η ώρα που ο λαός θα σας στείλει στο χθες» επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης.


σχετικα αρθρα