Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με την συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και το θέμα που προέκυψε χθες με τις αλλαγές που έκανε ο Θ. Δρίτσας στο κείμενο του νομοσχεδίου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως είπε, στην αρχή της τοποθέτησής του ο επικεφαλής του Ποταμιού, «οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαλύουν και τα λιγοστά ψίχουλα εμπιστοσύνης απέναντι στους πιθανούς ξένους επενδυτές» και πρόσθεσε: «Γελούν ή αγανακτούν όσοι σκέφτονται να επενδύσουν στη χώρα μας».

Ο Στ. Θεοδωράκης ανέφερε εξάλλου ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2015 είχε τονίσει ότι πρέπει να τελειώνει η υπόθεση αυτή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι της καθυστέρησης.

«Στείλατε αυτές τις ώρες στους επενδυτές το χειρότερο μήνυμα» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και τόνισε: «Σαμποτάρατε την ελληνική οικονομία σε μια δύσκολη στιγμή».

«Ένα κράτος πρέπει να διαπραγματεύεται σκληρά για να κερδίζουν περισσότερα οι πολίτες του, όταν όμως συμφωνείς πρέπει να τηρείς τη συμφωνία. Αλλιώς είσαι ένα κράτος παρωδία» ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης και  άφησε κα πάλι αιχμές κατά της κυβέρνησης λέγοντας: «Να αφήσουμε πίσω τις κουτοπονηριές και τους κουτσαβακισμούς».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το ποιος ευθύνεται για την εμπλοκή με την Cosco ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Ζούμε μια ιστορία παραλόγου» και τόνισε ότι  «Θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση: ο υπουργός ή το Μαξίμου φταίει;»

Τέλος, σχολίασε δηκτικά πως «ο κ. Δρίτσας δεν έκανε τίποτα άλλο πέρα απ’ αυτό που δίδαξε πέρυσι τέτοιες μέρες ο Τσίπρας. Ανατολίτικες κουτοπονηριές».