current views are: 14

30 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση16:39

«Σφυροκόπημα» κατά της κυβέρνησης για την επιστολή της COSCO για τον ΟΛΠ – LIVE

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στον απόηχο της επιστολής της COSCO στο ΤΑΙΠΕΔ για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην κινεζική εταιρεία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δημοσίευση 16:39’

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στον απόηχο της επιστολής της COSCO στο ΤΑΙΠΕΔ για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην κινεζική εταιρεία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στον απόηχο της επιστολής της COSCO στο ΤΑΙΠΕΔ για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην κινεζική εταιρεία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σφοδρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης με αιχμή την επιστολή της Cosco και αναφέρει ότι ξεπέρασε κάθε βαθμό αναξιοπιστίας η κυβέρνηση, «η οποία αντί να κυρώσει την συμφωνία, την ακύρωσε ουσιαστικά πολιτικά».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε νομοτεχνικές αλλαγές στη σύμβαση. Σε κάθε περίπτωση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για «αναξιοπιστία της κυβέρνησης» και για υπαναχώρηση των συμφωνηθέντων με την COSCO, που πλήττουν το κύρος της ίδιας της χώρας.

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» είπε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, κατηγορώντας τα κόμματα που «έκαναν τέτοιο θόρυβο» και μίλησαν για «αλλαγή της συμφωνίας», ότι εκείνα δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα, ενώ «η επιστολή αυτή δεν είχε καμία βάση, αφού τα πάντα περιήχοντο σε παράρτημα της σύμβασης».

Με σφοδρότητα «αντεπιτέθηκε» η εισηγήτρια της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία είπε πως έφτασε σε τέτοιο σημείο η αναξιοπιστία της κυβέρνησης, ώστε να θέσει σε κίνδυνο μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές συμφωνίες.

«Κι αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λένε οι Κινέζοι. Παραπλανήσατε τους βουλευτές και αλλάξατε τα συμφωνηθέντα με τους αντισυμβαλλόμενους. Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές» είπε η κ. Κεφαλογιάννη.

Απευθυνόμενη προς τον κ. Δρίτσα, είπε:

Μιλάτε για καλή νομοθέτηση. Εσείς, που φέρνετε νύχτα τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες και τα περνάτε ως κατεπείγοντα; Και ρωτάτε εμάς με ποιους είμαστε; Εμείς είμαστε με την Ελλάδα. Την Ελλάδα της αξιοπιστίας που τιμά την υπογραφή της.

«Μην κλαίτε κι εσείς κ. Δρίτσα. Ο κ. Σπίρτζης κλαίει καλύτερα από σας. Βρείτε άλλο ρόλο» είπε προς τον υπουργό Ναυτιλίας, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας πως «έφτανε μια και μόνο επιστολή της Cosco για να καταρρεύσει το θέατρο της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης».

«Είστε υπερήφανοι για το ξεπούλημα του πρώτου λιμανιού της χώρας; Ποια σχέση έχει η πολιτική που ασκείτε με αυτά που λέγατε;» έθεσε προς την κυβερνητική πτέρυγα το ερώτημα ο γενικός γραμματέας της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, υποστηρίζοντας πως ενώ η κυβέρνηση μιλά για επιτυχία,

«Εσείς νομίζετε ότι όταν σας κράζουν, σας θαυμάζουν», είπε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προσθέτοντας πως το χειρότερο που κάνουν οι κυβερνητικοί είναι ότι λένε στον κόσμο ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και «άρα ψηφίζουν ότι τους δίνουν».

«Συνεχίζετε από εκεί που τα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα συνεχίζετε αγριότερα – κι η ενοχή σας φαίνεται από την διαδικασία του κατεπείγοντος, που επιλέξατε» κατηγόρησε την κυβέρνηση η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου. «Η κυβέρνησή σας εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Εξάλλου ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι μέσα από τη σύμβαση δεν μπορούσαν να λυθούν να εργασιακά» συμπλήρωσε η βουλευτής. Πρόσθεσε επίσης, ότι «η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών είναι πολιτική της ΕΕ», όμως οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και θα συνεχίσουν να δουλεύουν, αφού πάντα σε κάθε ιδιωτικοποίηση βαρίδια θεωρούνται οι εργαζόμενοι και οι μονοπωλιακοί όμιλοι θα εξασφαλίζουν όλο και περισσότερα.

Την λύπη του για «την ευκολία αφύπνισης της ρητορικής του διχασμού», εξέφρασε ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ανέπτυξε το επιχείρημα «ή μαζί μας ή με τον εχθρό». Όπως είπε, τα λιμάνια είναι εθνικής σημασίας και αποτελούν βασικά εργαλεία παραγωγής πλούτου, και η αξιοποίηση τους είναι εκ των ουκ άνευ. «Δεν μπορούν να δώσουν λύσεις οι κορώνες» σχολίασε.


σχετικα αρθρα