Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα για την εμπλοκή με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η συμφωνία παραχώρησης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Κύριε Υπουργέ γιατί αποδέχεστε αυτόν τον πολιτικό αυτεξευτελισμό;» είπε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθυνόμενος στον Θ. Δρίτσα παρατηρώντας ότι νομοτεχνικές βελτιώσεις που έφερε είναι ταυτόσημες με αυτά που ανέφερε η Cosco στη χθεσινή της επιστολή.

«Εξευτελίζετε τη χώρα και την Κυβέρνηση. Αλλάζετε τη σύμβαση που είχατε συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό και αποδέχεστε τις υποδείξεις μιας εταιρίας», είπε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος για να προσθέσει: «Γιατί, ενώ είχατε συμφωνήσει από πριν, δεν φέρατε εξ αρχής τα συμφωνημένα;»

Όπως σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρόκειται για τη «γνωστή τακτική «ξεκινάμε περήφανα τη διαπραγμάτευση και καταλήγουμε σε όλα τα επίπεδα να γράφουμε απλά ό,τι μας λένε από την τρόικα μέχρι μια εταιρία»».

Ο Οδ. Κωνταντινόπουλος κατά την τοποθέτησή του δεν άφησε να ….πέσει κάτω ούτε η δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα σχολιάζοντας ότι:  «Είστε Κυβέρνηση σουπερμάρκετ. Είστε και μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και κατά, και με τις διαδηλώσεις και απέναντι σε αυτές. Με ένα προαπαιτούμενο: να διατηρήσετε την εξουσία. Αυτή η «Αριστερά» είναι η Αριστερά της εξουσίας και τα κάνει όλα για να παραμείνει στην εξουσία».

Τέλος, ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά που αριστερή κυβέρνηση κάνει μετατάξεις στο Δημόσιο και δεν θα έχει κανένα κόστος η Cosco, ούτε καν να αποζημιώσει τους υπαλλήλους. Γιατί δεν αναφέρετε στο νομοσχέδιο ότι το σύνολο του προσωπικού θα μπορεί να μεταταχθεί; Κλείνετε το μάτι σε κάποιους ότι μπορούν να μεταταχθούν, κάνοντας παράλληλα ρουσφέτι στην Cosco».