Κωνσταντινόπουλος: Είστε κυβέρνηση σουπερμάρκετ – Κ. Δρίτσα γιατί αυτοεξευτελίζεσθε;

Κωνσταντινόπουλος: Είστε κυβέρνηση σουπερμάρκετ – Κ. Δρίτσα γιατί αυτοεξευτελίζεσθε;

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα για την εμπλοκή με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η συμφωνία παραχώρησης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Κύριε Υπουργέ γιατί αποδέχεστε αυτόν τον πολιτικό αυτεξευτελισμό;» είπε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθυνόμενος στον Θ. Δρίτσα παρατηρώντας ότι νομοτεχνικές βελτιώσεις που έφερε είναι ταυτόσημες με αυτά που ανέφερε η Cosco στη χθεσινή της επιστολή.

«Εξευτελίζετε τη χώρα και την Κυβέρνηση. Αλλάζετε τη σύμβαση που είχατε συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό και αποδέχεστε τις υποδείξεις μιας εταιρίας», είπε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος για να προσθέσει: «Γιατί, ενώ είχατε συμφωνήσει από πριν, δεν φέρατε εξ αρχής τα συμφωνημένα;»

Όπως σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρόκειται για τη «γνωστή τακτική «ξεκινάμε περήφανα τη διαπραγμάτευση και καταλήγουμε σε όλα τα επίπεδα να γράφουμε απλά ό,τι μας λένε από την τρόικα μέχρι μια εταιρία»».

Ο Οδ. Κωνταντινόπουλος κατά την τοποθέτησή του δεν άφησε να ….πέσει κάτω ούτε η δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα σχολιάζοντας ότι:  «Είστε Κυβέρνηση σουπερμάρκετ. Είστε και μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και κατά, και με τις διαδηλώσεις και απέναντι σε αυτές. Με ένα προαπαιτούμενο: να διατηρήσετε την εξουσία. Αυτή η «Αριστερά» είναι η Αριστερά της εξουσίας και τα κάνει όλα για να παραμείνει στην εξουσία».

Τέλος, ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά που αριστερή κυβέρνηση κάνει μετατάξεις στο Δημόσιο και δεν θα έχει κανένα κόστος η Cosco, ούτε καν να αποζημιώσει τους υπαλλήλους. Γιατί δεν αναφέρετε στο νομοσχέδιο ότι το σύνολο του προσωπικού θα μπορεί να μεταταχθεί; Κλείνετε το μάτι σε κάποιους ότι μπορούν να μεταταχθούν, κάνοντας παράλληλα ρουσφέτι στην Cosco».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο