Ως «θεσμικό έγκλημα» χαρακτήρισε το Ποτάμι την πρόταση της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου αφενός γιατί, όπως τονίζει, δεν δίνει δικαίωμα ψήφου σε όσους Έλληνες ζουν στο εξωτερικό και αφετέρου γιατί η κατάργηση του μπόνους κατά τη Σεβαστουπόλεως οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Ποτάμι χαρακτηρίζει «άτολμη» και «συντηρητική» την κυβέρνηση και καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η άτολμη συντηρητική κυβέρνηση κλείνει για άλλη μια φορά το δρόμο προς τις κάλπες στους 400.000 Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης αλλά κι όλους τους ομογενείς μας που ζουν στα πέρατα του κόσμου αλλά πονάνε την πατρίδα τους. Είναι ντροπή να αρνούμαστε το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στην ψήφο.

Η κυβερνητική πρόταση, όπως κατατέθηκε στη διαβούλευση, συνιστά θεσμικό έγκλημα και η πλήρης κατάργηση του μπόνους θα οδηγήσει τον τόπο σε ακυβερνησία και πολιτική παραλυσία.

Το Ποτάμι έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση που προβλέπει ένα αναλογικό λογικό μπόνους στο πρώτο κόμμα (1 έδρα για κάθε 2% που λαμβάνει).

Καλούμε όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση να μη συναινέσει στον τυχοδιωκτισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις που να βασίζονται σε ειλικρινείς συνεργασίες και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τον διαμερισμό της εξουσίας. Και αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να σταλεί στους 17άρηδες που θέλουμε να συμμετάσχουν στις εκλογές».